Διεθνή

Η διεύρυνση της συνεργασίας Gazprom - Ουζμπεκιστάν στη συνάντηση Miller - Ibragimov

Η διεύρυνση της συνεργασίας Gazprom - Ουζμπεκιστάν στη συνάντηση Miller - Ibragimov
Ο κύριος εταίρος της Gazprom στο Ουζμπεκιστάν είναι η κρατική Uzbekneftegaz National Holding Corporation.
Συνάντηση εργασίας με στόχο την διερεύνηση της επέκτασης της διμερούς συνεργασίας της Gazprom με το Ουζμπεκιστάν είχαν σήμερα (24/4) στη Μόσχα ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Alexey Miller και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας Gulomzhon Ibragimov.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom, οι δύο πλευρές διαπίστωσαν, ότι υπάρχουν πολύ καλές προοπτικές για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στις συμφωνίες που υπέγραψαν οι Πρόεδροι Ρωσίας και Ουζμπεκιστάν, Vladimir Putin και Shavkat Mirziyoev αντίστοιχα, στις αρχές Απριλίου 2017.
Όπως αναφέρει η ρωσική εταιρεία, ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στις κοινές προσπάθειες όσον αφορά τις δραστηριότητες γεωλογικής εξερεύνησης, μηχανικής και καινοτομίας.
Ο κύριος εταίρος της Gazprom στο Ουζμπεκιστάν είναι η κρατική Uzbekneftegaz National Holding Corporation, η οποία επικεντρώνεται στην έρευνα, παραγωγή, επεξεργασία, μεταφορά, αποθήκευση και εμπορία πετρελαίου και αερίου.
Το 2002 η Gazprom και η Uzbekneftegaz υπέγραψαν τη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, προβλέποντας τη συμμετοχή της Gazprom σε έργα παραγωγής φυσικού αερίου εντός του Ουζμπεκιστάν υπό συνθήκες PSA.
Το 2006 η Gazprom και η Uzbekneftegaz υπέγραψαν τη συμφωνία σχετικά με τις βασικές αρχές των γεωλογικών ερευνών σε επενδυτικά συγκροτήματα στην περιοχή Ustyurt του Ουζμπεκιστάν.
Στις 5 Απριλίου 2017 η Gazprom και η Uzbekneftegaz υπέγραψαν σύμβαση για την αγορά από την πρώτη 4 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου του Ουζμπεκιστάν ετησίως για χρονικό διάστημα έως 5 ετών αρχής γενομένης από το 2018, καθώς και συμφωνία για κοινή γεωλογική έρευνα και  εργασίες μηχανικής και καινοτομίας.
Επίσης, οι δύο εταιρείες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της κατάρτισης και της επανεκπαίδευσης του προσωπικού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης