Τελευταία Νέα
Διεθνή

Birol (IEA): Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν μπορούν να εκτοπίσουν τη χρήση πετρελαίου

Birol (IEA): Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν μπορούν να εκτοπίσουν τη χρήση πετρελαίου
«Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου δεν προέρχεται από τα αυτοκίνητα, αλλά από τα φορτηγά, την αεροπορία και την βιομηχανία πετροχημικών», τόνισε ο Birol.
Την πεποίθησή του ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα δεν μπορούν να εκτοπίσουν τη ζήτηση πετρελαίου από την κορυφή των ενεργειακών πόρων, εξέφρασε ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) Fatih Birol σε συνέντευξή του σήμερα Πέμπτη (3/11) στο Παρίσι.
«Η αύξηση της ζήτησης πετρελαίου δεν προέρχεται από τα αυτοκίνητα, αλλά από τα φορτηγά, την αεροπορία και την βιομηχανία πετροχημικών και δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τα προϊόντα πετρελαίου σε αυτούς τους τομείς», τόνισε ο Birol.
Πρόσθεσε δε ότι «εγώ δεν πιστεύω το επιχείρημα, ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μόνο θα προκαλέσουν μια μείωση της ζήτησης πετρελαίου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».
Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση σε έκθεση νωρίτερα τον Οκτώβριο του οίκου Fitch Ratings, η οποία ανέφερε ότι «η ανάπτυξη των μπαταριών μπορούν να ανατρέψουν και να συρρικνώσουν την αγορά πετρελαίου νωρίτερα από το αναμενόμενο».
Όπως είπε ο Birol «το σενάριο της παρακμής του πετρελαίου έχει ακουστεί ξανά και αν αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα, υπάρχει ο κίνδυνος το κεφάλαιο να έχει αντιδράσει πολύ πριν».
Συμπλήρωσε δε, ότι στη χειρότερη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι «ένα σπιράλ θανάτου του επενδυτή».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης