Τελευταία Νέα

H Αίγυπτος υπέγραψε συμβόλαια αγοράς ηλιακής ενέργειας ύψους 662 εκατομμυρίων δολαρίων

H Αίγυπτος υπέγραψε συμβόλαια αγοράς ηλιακής ενέργειας ύψους 662 εκατομμυρίων δολαρίων
Η οικονομική κρίση εμποδίζει το πρόγραμμα ύψους 13,5 δισ. δολαρίων της Αιγύπτου να ενισχύσει το μερίδιό της ενέργειας από ΑΠΕ
Η Αίγυπτος συμφώνησε να αγοράσει από ιδιωτικές εταιρείες περίπου 400 MW ηλιακής ενέργειας, στρεφόμενη αργά αλλά σταθερά προς τις πράσινες ενεργειακές πηγές μετά την νομισματική κρίση που προκλήθηκε φέτος στη χώρα και επιβράδυνε τη βιομηχανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Egypt New and Renewable Energy Authority, Mohamed Salah El Sobki, μόνο 8 εγχώριες από τις συνολικά 100 εγχώριες και διεθνείς εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον, υπέγραψαν συμφωνίες συνολικού ύψους 662 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το ενδιαφέρον των ξένων ιδιωτών για επενδύσεις στην Αίγυπτο έχει ατονήσει, όπως αναφέρει το Bloomberg, εξαιτίας της ξαφνικής υποτίμησης του νομίσματος της χώρας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά και την προσφυγή του Καΐρου στο ΔΝΤ για χρηματοδότηση ύψους 12 δισ. δολαρίων.
Αυτό όπως αναφέρει το πρακτορείο, εμποδίζει το πρόγραμμα ύψους 13,5 δισ. δολαρίων της Αιγύπτου να ενισχύσει το μερίδιό της ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές στο 20% το 2022, από περίπου 12% σήμερα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης