Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμικές έρευνες πλησίον της Κυπριακής ΑΟΖ ξεκίνησε σήμερα το Barbaros

Σεισμικές έρευνες πλησίον της Κυπριακής ΑΟΖ ξεκίνησε σήμερα το Barbaros
Έως τις 06:55 το πρωί τα ραντάρ έδειχναν, ότι το σεισμογραφικό σκάφος δεν είχε ξεκινήσει την κάθοδό του προς τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Μετά τον απόπλου του ανήμερα του Πάσχα και την κάθοδό του στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros ξεκίνησε από το πρωί σήμερα (21/4) έρευνες βορείως της Κύπρου, όπως μεταδίδει το sigmalive.
Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 τίθεται σε ισχύ παράνομη τουρκική NAVTEX στα κυπριακά χωρικά ύδατα, σε περιοχή που εκτείνεται από τον κόλπο Αμμοχώστου μέχρι το ύψος του Αποστόλου Ανδρέα στην Καρπασία, ενώ με άλλες δύο NAFTEX η Τουρκία ανακοίνωσε επίσης στρατιωτικές ασκήσεις ανοικτά της Κερύνειας.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου υπογραμμίζει, ότι «οι σεισμικές έρευνες εντός των χωρικών υδάτων, της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) αποτελούν σαφή παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στις θαλάσσιες ζώνες της, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμβατικό και εθιμικό, όπως αντικατοπτρίζεται στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982».
Πάντως, έως τις 06:55 το πρωί τα ραντάρ έδειχναν, ότι το σεισμογραφικό σκάφος δεν είχε ξεκινήσει την κάθοδό του προς τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης