Ενέργεια

Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ είναι "ανοιχτή" σε συνεργασίες με ρώσικες εταιρίες για επενδύσεις στα Βαλκάνια

Μ. Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ είναι
"Έχουμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε στην ολοκλήρωση της αγοράς των Βαλκανίων" δήλωσε ο πρόεδρος και διεθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ 
Την πρόθεση της ΔΕΗ να αναπτύξει συνεργασίες με ρωσικές εταιρίες για την πραγματοποίηση επενδύσεων στα Βαλκάνια διατύπωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Παναγιωτάκης από το βήμα του ελληνορωσικού φόρουμ.  
 Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης, η στρατηγική της ΔΕΗ περιλαμβάνει  σε επέκταση σε νέες αγορές σε συνεργασία με ξένες εταιρίες.
"Έχουμε την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσουμε στην ολοκλήρωση της αγοράς των Βαλκανίων ως βασικός συμμετέχων σε αυτήν", τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ. 
"Υπάρχει πλούσιο υδατικό δυναμικό και λιγνίτης, αλλά και δυνατότητες παράγωγης ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο όπως και πολύ μεγάλες προοπτικής στο πλαίσιο της πολιτικής αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγές, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και στα δίκτυα διανομής.
Θα αναπτύξουμε την παρουσία στις χώρες αυτές σε όλους τους τομείς.
Αναζητούμε συνεργασίες με τοπικές, ελληνικές αλλά και με ρωσικές εταιρίες, θα ήταν χαρά μας να αναπτύξουμε συνεργασίες σε επιχειρηματικές δραστηριότητες και επενδύσεις".
Ο κ. Παναγιωτάκης περιέγραψε τα σχέδια της ΔΕΗ για επέκταση σε αγορές τόσο ευρωπαϊκών όσο και τρίτων χωρών (Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία, Ιράν, Αίγυπτος) ενώ για την εσωτερική αγορά, οι επενδύσεις τόσο στην συμβατική παραγωγή και την περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων, όσο και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα προχωρήσουν σε συνεργασία με ιδιώτες. 
Επεσήμανε δε ως παράδειγμα τη συνεργασία με την κινεζική CMEC για την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας στη Φλώρινα.
Τόνισε τέλος ότι η ΔΕΗ αποσκοπεί να έχει ισχυρή παρουσία στις επενδύσεις στα δίκτυα διανομής για τη μετατροπή τους σε "έξυπνα" αλλά και στα δίκτυα μεταφοράς ιδιαίτερα ενόψει της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης