Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τζινπίνγκ: Η Κίνα και η Πολιτεία της Αλάσκα πρέπει να εντείνουν την ενεργειακή τους συνεργασία

Τζινπίνγκ: Η Κίνα και η Πολιτεία της Αλάσκα πρέπει να εντείνουν την ενεργειακή τους συνεργασία
Η οικονομία της Αλάσκας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους υπεράκτιους ενεργειακούς πόρους, καθώς διαθέτει έξι από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ.
Η Κίνα και η αμερικανική Πολιτεία της Αλάσκα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ασιατικής χώρας Ξι Τζινπίνγκ μετά τη συνάντησή του με τον κυβερνήτη της Αλάσκα, Μπιλ Γουόκερ.
«Είναι απαραίτητο οι δύο πλευρές να επεκτείνουν τους τομείς της συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην εντατικοποίηση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας και της εξόρυξης ορυκτών, στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, της αλιείας, την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας, να αναπτύξουν επαφές για τα χειμερινά σπορ και να προωθήσουν τη φιλία των δύο λαών» είπε χαρακτηριστικά ο Τζινπίνγκ.
Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης ενεργείας στον κόσμο, με κύριους προμηθευτές ενεργειακών πόρων τη Ρωσία και τη Σαουδική.
Η οικονομία της Αλάσκας από την άλλη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους υπεράκτιους ενεργειακούς πόρους, καθώς διαθέτει έξι από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ.
Συνολικά παράγει το 13% του πετρελαίου και το 30% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης