Επιχειρήσεις

Alpha Finance: Στα 967 εκατ. ευρώ το 5ετές πλάνο επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ

Alpha Finance: Στα 967 εκατ. ευρώ το 5ετές πλάνο επενδύσεων της ΕΥΔΑΠ
Η πλειοψηφία των επενδύσεων (50% περίπου) αφορά έργα κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής (44%)
Τις λεπτομέρειες του 5ετούς πλάνου επενδύσεων αναμένεται να παρουσιάσει η ΕΥΔΑΠ το επόμενο δίμηνο.
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η διοίκηση της εισηγμένης παρουσίασε κάποια στοιχεία για το επενδυτικό της πλάνο στους χρηματιστηριακούς αναλυτές την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.
Το ύψος του επενδυτικού πλάνου της ΕΥΔΑΠ αναμένεται στα 967 εκατ. ευρώ , ποσό το οποίο αναμένεται να περιοριστεί γύρω στα 620 εκατ. μετά από τις εκπτώσεις που θα προσφερθούν κατά τη διαδικασία των προσφορών -πλειστηριασμών.
Η πλειοψηφία των επενδύσεων (50% περίπου) αφορά έργα κανονιστικής και περιβαλλοντικής συμμόρφωσης, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής (44%).
Στην ΕΥΔΑΠ επικρατεί η πεποίθηση ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των έργων θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Ένα άλλο τμήμα των επενδύσεων θα κατευθυνθεί στο μέτωπο της ύδρευσης σε ποσοστό 32% και 16% αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι η ρευστότητα και οι ετήσιες ταμειακές ροές μπορούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση των έργων χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την μερισματική πολιτική.
Η Alpha Finance χαρακτηρίζει γενναιόδωρη.
Πέραν των 0,38 ευρώ που έχουν ήδη διανεμηθεί, προτάθηκε ένα επιπλέον μέρισμα 0,11 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2016.
Σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις της ΕΥΔΑΠ, μετά από την εφαρμογή του 5ετούς πλάνου επενδύσεων οι πωλήσεις αναμένεται να φτάσουν τα 345 εκατ. ευρώ έως το 2021, αυξημένες κατά 5% σε σχέση με του 2016.
Τα μικτά κέρδη εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 153 εκατ. ευρώ, 7% υψηλότερα από τα αντίστοιχα του 2016.
Η ΕΥΔΑΠ αναμένει την υπουργική απόφαση εντός του 2017 σχετικά τον καθορισμό τιμολόγησης του νερού, λαμβάνοντας υπόψη διάφορες παραμέτρους.

Αρχική δημοσίευση: 10/04/2017 12:05

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης