Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

H Rosatom συζητά συνεργασίες στην πυρηνική ενέργεια με ιαπωνικές εταιρείες

H Rosatom συζητά συνεργασίες στην πυρηνική ενέργεια με ιαπωνικές εταιρείες
Σύμφωνα με τον CEO της ρωσικής εταιρείας, η Rosatom αναζητά συνεργασίες με ιαπωνικές εταιρείες για από κοινού έργα στην Ιαπωνία, αλλά και σε τρίτες χώρες.
Η Rosatom βρίσκεται σε συζητήσεις με ιαπωνικές εταιρείες, προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας στη ανάπτυξη από κοινού πυρηνικών έργων σε τρίτες χώρες, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Αλεξέι Λίκατσεβ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στο επίκεντρο των επαφών που έκανε στο Τόκιο, βρέθηκε η δυνατότητα συνεργασίας σε οικονομικό και τεχνικό επίπεδο, όχι μόνο στην Ιαπωνία αλλά και σε τρίτες χώρες.
Υποστήριξε μάλιστα, ότι «είναι πιθανό να επιτευχθεί συμφωνία για κοινά έργα σε τρίτες χώρες».
Τόνισε ακόμη, ότι η πυρηνική συνεργασία της Ρωσίας με την Ιαπωνία πηγαίνει πέρα από τον τομέα της ενέργειας.
«Τόσο οι Ιάπωνες, όσο και εμείς, αναπτυσσόμαστε στην πυρηνική ιατρική και τις πυρηνικές τεχνολογίες στον τομέα της γεωργίας» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα «οι εταίροι μας να ενδιαφερθούν για αυτές τις μορφές συνεργασίας».
Ο Λίκατσεφ είπε ακόμη, ότι είχε συζητήσεις στο Τόκιο με την ιαπωνική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του ατυχήματος στη Φουκουσίμα και σχετικά με τη συνεργασία σε προμήθειες πυρηνικών καυσίμων σε ιαπωνικά πυρηνικά εργοστάσια.
Επίσης, στην ατζέντα των συζητήσεων όπως είπε, βρίσκεται και η πιθανή συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα, ιδίως όσον αφορά τους αντιδραστήρες ταχείας σχάσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης