Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Πολιτικά τα εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ

Πολιτικά τα εμπόδια στην επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Τα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος είναι πολιτικά και ότι τεχνικά,  σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο αξιωματούχος, μιλώντας σε δημσοιογράφους στις Βρυξέλλες, σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει οι όροι για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να κλείσουν οι εκκρεμότητες που αφορούν το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό και το ασφαλιστικό.
Όπως εξήγησε, τεχνικά είναι εφικτή μια συμφωνία για την ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης και το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει ακόμη οφείλεται στις διαφωνίες που αφορούν ευαίσθητα πολιτικά ζητήματα.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι το timing αποτελεί πρόκληση, καθώς την επόμενη εβδομάδα την ερχόμενη εβδομάδα είναι οι διακοπές του Πάσχα, ενώ θα ακολουθήσει η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ (21 - 23 Απριλίου).
«Κανείς δεν αρνείται πως από τη στιγμή που δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, επικρατεί αβεβαιότητα», υπογράμμισε.
Όσον αφορά τις σημερινές επαφές Τσακαλώτου, Αχτσιόγλου, Χουλιαράκη με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες, ο αξιωματούχος τόνισε ότι πρέπει να περιμένουμε το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει σημαντική πρόοδος, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν «μαγικά».
Επίσης χαρακτήρισε επιζήμια τη συζήτηση για παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν του Ιουλίου.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης