Ευρώπη

Κύπρος: Κώδωνα κινδύνου για το Ταμείο Υδρογονανθράκων κρούει ο υπουργός Οικονομικών

Κύπρος: Κώδωνα κινδύνου για το Ταμείο Υδρογονανθράκων κρούει ο υπουργός Οικονομικών
Με επιστολή του προς τη Βουλή, καλεί το νομοθετικό σώμα να μην αλλοιώσουν «το πνεύμα και η ουσία των βασικών αρχών και κανόνων που διέπουν τα συγκεκριμένα νομοθετήματα».
Σαφείς προειδοποιήσεις προς τους βουλευτές της Κύπρου αναφορικά με τις τροποποιήσεις που επιχειρούνται στο νομοσχέδιο και τους κανονισμούς του Ταμείου Υδρογονανθράκων, απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.
Με επιστολή του προς τη Βουλή, καλεί το νομοθετικό σώμα να μην αλλοιώσουν «το πνεύμα και η ουσία των βασικών αρχών και κανόνων που διέπουν τα συγκεκριμένα νομοθετήματα, δίνοντας ανεξέλεγκτη ευχέρεια στην εκάστοτε κυβέρνηση για χρήση των πόρων του Ταμείου, θα θεωρηθεί ως αρνητική εξέλιξη από τους Οίκους Αξιολόγησης και ως ένας επιβαρυντικός παράγοντας στις προοπτικές για την οικονομική διαχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Η επιστολή εστάλη την ώρα που η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ολοκλήρωσε την κατ’ άρθρον συζήτηση των κανονισμών που διέπουν το πλαίσιο λειτουργείας του Ταμείου.
Σύμφωνα με το νέο άρθρο, οι εισροές του Ταμείου θα αναπροσαρμόζονται με βάση:
- τα έξοδα της Δημοκρατίας και της Εταιρείας που σχετίζονται άμεσα με τις επενδυτικές δραστηριότητες για την ανάπτυξης του τομέα των υδρογονανθράκων.
- τα έξοδα της Δημοκρατίας και της εταιρείας που σχετίζονται άμεσα με την εμπορία και την πώληση των υδρογονανθράκων και
- τα οποιαδήποτε άλλα έξοδα της Δημοκρατίας και της εταιρείας που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων.
Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι το κόμμα θα καταθέσει τροπολογία στο εδάφιο που αφορά τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, ώστε να ισχύει μόνο για μια φορά. Αυτό ζήτησε και ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης