Διεθνή

Συμφωνία Αυστραλίας και ΙΕΑ για την αναθεώρηση της Ενεργειακής Ασφάλειας

Συμφωνία Αυστραλίας και ΙΕΑ για την αναθεώρηση της Ενεργειακής Ασφάλειας
Μετά το black out η Αυστραλία προχωρεί σε αναθεώρηση της ενεργειακής της ασφάλειας με την συνδρομή της ΙΕΑ
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) συμφώνησαν να συνεργαστούν για την επανεξέταση της ενεργειακής ασφάλειας μετά από το black out που προκλήθηκε στη Νότια Αυστραλία.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε στη συνάντηση  του υπουργού της Αυστραλίας για το Περιβάλλον και την Ενέργεια Josh Frydenberg και του εκτελεστικού διευθυντή της ΔΟΕ Dr Fatih Birol στο Παρίσι.
Ο κ. Frydenberg είπε ότι η συμμετοχή  εμπειρογνωμόνων της ΔΟΕ στην αναθεώρηση, με επικεφαλής τον  Δρ Alan Finkel, θα διασφαλίσει ότι η Αυστραλία θα παραμείνει  παγκόσμιος ηγέτης στην διατήρηση της ενεργειακής ασφάλειας με τη μετάβαση σε χαμηλότερες μελλοντικές εκπομπές.
"Είμαι ικανοποιημένος  ότι  θα αξιοποιηθούν οι γνώσεις και η εμπειρία της ΔΟΕ, για να εξασφαλιστεί, ότι θα παρέχονται οι καλύτερες δυνατές επιλογές όσον αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας μας" είπε ο κ Frydenberg.
Την ώρα που πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ενεργειακής ασφάλειας, που παρουσιάζονται από την υψηλότερη πρόσληψη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ΔΟΕ έχει δημιουργήσει μια ειδική μονάδα για να συγκεντρώσει τους καλύτερους επιστήμονες  απ’ όλο τον κόσμο για να εξετάσουν αυτό το θέμα.
«Η ενεργειακή ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη και παραμένει κύρια προτεραιότητά μας" δήλωσε ο αυστραλός υπουργός ενέργειας.
Ο  Dr Fatih Birol δήλωσε ότι πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, υποβάλλονται σε μια μεγάλη μετατροπή των ενεργειακών συστημάτων τους καθώς δημιουργούνται  νέες προκλήσεις για την ασφάλεια της ηλεκτρικής ενέργειας. 
"Αναγνωρίζουμε ότι η συνεργασία μεταξύ των εθνών μπορεί να βοηθήσει το μερίδιο των βέλτιστων πρακτικών και στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.
Η ΔΟΕ είναι πρόθυμη να διευκολύνει αυτή την ανταλλαγή " κατέληξε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης