Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χρυσορυχείο για τους επενδυτές αναδεικνύεται η Αλάσκα

tags :
Σε χρυσορυχείο για τους επενδυτές αναδεικνύεται η Αλάσκα
Πεκίνο, Τόκιο και Σιγκαπούρη βλέπουν ευκαιρίες σε ενέργεια και πρώτες ύλες
Διαθέτοντας τομείς όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τα ορυχεία, τα θαλασσινά και ο τουρισμός, η Αλάσκα αποτελεί ένα «καυτό» commodity για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον John Springsteen, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alaska Industrial Development and Export Authority (AIDEA).
«Υπάρχουν πολλές ελκυστικές προοπτικές στην ... Αλάσκα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το πετρέλαιο την ανάπτυξη του φυσικού αερίου και άλλων φυσικών πόρων,»  δήλωσε ο Springsteen στο CNBC σήμερα Παρασκευή 31/3/2017.
Η περιοχή της Αρκτικής έχει ήδη προσελκύσει την προσοχή πολλών ασιατικών χωρών, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Σιγκαπούρη.
Το Πεκίνο έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο να διαδραματίσει ρόλο στην ανάπτυξη της Αρκτικής και σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την όγδοη επιστημονική αποστολή του το 2018.
Στο μικροσκόπιο της Ιαπωνίας, εν τω μεταξύ, βρίσκονται οι ναυτιλιακές ναυτιλία διαδρομές και η εκμετάλλευση των πόρων στην περιοχή, καθώς το Τόκιο βλέπει ευκαιρίες στην προμήθεια ενέργειας και πρώτων υλών.
Από την πλευρά του, ο Springsteen, δήλωσε ότι η AIDEA έχει ιστορία στενής συνεργασίας με την Ασία.
«Είμαστε επενδυτική επιχείρηση υποδομών και έχουμε μια ιστορία οικονομικής συνεργασίας με κεφάλαια  που προέρχονται από τη Σιγκαπούρη, την Κορέα, την Ιαπωνία, προκειμένου να καλυφθούν τα αμοιβαία συμφέροντα για την ενεργειακή ανεξαρτησία» επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης