Ναυτιλία

Ρωσία: H Novatek επενδύει 417 εκατ. δολ. σε ναυπηγείο για τα project LNG της Αρκτικής

tags :
Ρωσία: H Novatek επενδύει 417 εκατ. δολ. σε ναυπηγείο για τα project LNG της Αρκτικής
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ειδικού ναυπηγείου για την κατασκευή θαλάσσιων εγκαταστάσεων του έργου της Αρκτικής LNG-2
Η ρωσική εταιρεία Novatek θα επενδύσει περισσότερα από 25 δισ. ρούβλια (περίπου 417 εκατ.$) στην δημιουργία Κέντρου για την κατασκευή των λιμενικών εγκαταστάσεων μεγάλης χωρητικότητας στο Belokamenka ένα χωριό στην περιοχής Μουρμάνσκ.
Η κατασκευή είναι μέρος του έργου της Αρκτικής LNG-2 για την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Gydana, δήλωσε στο TASS σήμερα Δευτέρα 27/3/2017 η  υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Elena Tikhonova.
«Το ναυπηγείο είναι μεγάλης χωρητικότητας, και οι επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί ανέρχονται σε 25 δις. ρούβλια. Θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα προσελκύσει στην περιοχή ειδικούς υψηλής ειδίκευσης ενώ θα δώσει  ώθηση και στις τοπικές επιχειρήσεις,» δήλωσε η υπουργός.

Πρόγραμμα για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Το έργο της Novatek περιλαμβάνει την κατασκευή ενός ειδικού ναυπηγείου, όπου θα περιλαμβάνει πρότυπες εγκαταστάσεις για μονάδες LNG, γεωτρήσεις και πλατφόρμες ανάπτυξης για τα έργα  μεγάλης δυναμικότητας που θα πραγματοποιηθούν στην Αρκτική, στην διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας.
Η επένδυση αναμένεται να λάβει φέτος την επίσημη άδεια για την κατασκευή.
Η κατασκευή του κέντρου των εγκαταστάσεων μεγάλης χωρητικότητας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.
Τώρα, το έργο βρίσκεται στο στάδιο της προ-επένδυσηκαι πρόκειται να υλοποιηθεί από το Kola Shipyard Company, θυγατρική της Novatek.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης