Ευρώπη

H Statoil θα επενδύσει 2,35 δισ. δολάρια σε δύο πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Νορβηγία

H Statoil θα επενδύσει 2,35 δισ. δολάρια σε δύο πετρελαϊκά κοιτάσματα στη Νορβηγία
Η Statoil θα αναβαθμίσει το ένα κοίτασμα που λειτουργεί εδώ και 24 χρόνια και θα επενδύσει στην ανάπτυξη ενός νέου στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα.
Η νορβηγική πετρελαϊκή εταιρεία Statoil ανακοίνωσε σήμερα (27/3) ότι θα επενδύσει περίπου 2,35 δισ. δολάρια σε δύο υπεράκτια πετρελαϊκά κοιτάσματα στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.
Ειδικότερα, η νορβηγική εταιρεία υπέβαλε στο υπουργείο Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας ένα αναθεωρημένο σχέδιο για την ανάπτυξη και λειτουργία του κοιτάσματος Njord και ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και λειτουργία του νέου κοιτάσματος Bauge.
Όπως είπε η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Statoil, Margareth Ovrum, όσον αφορά στο κοίτασμα Njord, όταν ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια, οι εκτιμήσεις ήταν ότι θα εξαντλούνταν έως το 2013.
Ωστόσο, με τη νέα τεχνολογία κατέστησαν εφικτές οι βελτιώσεις του έργου που επιτρέπουν την εκμετάλλευσή του για άλλα 20 χρόνια, συμπλήρωσε.
Το κοίτασμα Njord εκτιμάται ότι διαθέτει αποθέματα 175 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου και το κοίτασμα Bauge 73 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης