Τελευταία Νέα
Ευρώπη

Novak: Η Ρωσία θα έχει επιπλέον έσοδα 26 δισ. δολ. το 2017 με το πετρέλαιο στα 50 - 60 δολάρια

Novak: Η Ρωσία θα έχει επιπλέον έσοδα 26 δισ. δολ. το 2017 με το πετρέλαιο στα 50 - 60 δολάρια
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε, ότι η χώρα μπορεί να αναπτύξει την εξερεύνηση και την παραγωγή πετρελαίου στην Αρκτική, αν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αυξηθούν.
Τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας το 2017 μπορεί να αυξηθούν κατά περίπου 26 δισ. δολάρια, αν οι τιμές του πετρελαίου κυμανθούν στο εύρος των 50-60 δολαρίων το βαρέλι, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ σε συνέντευξή του στον ρωσικό τ/σ RT.
«Έχουμε υπολογίσει, ότι αν οι τιμές κυμανθούν εντός του εύρους των 50-60 δολαρίων ανά βαρέλι, η προστιθέμενη αξία για τον προϋπολογισμό μας θα μπορούσε να είναι περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια ρούβλια σε ένα χρόνο», είπε χαρακτηριστικά ο Νόβακ.
Απέδωσε δε τις σημερινές χαμηλές τιμές στην κατάσταση της αγοράς, την παγκόσμια οικονομική αστάθεια και την συναλλαγματική ισοτιμία ανάμεσα στο ρούβλι και το δολάριο.
Ο Νόβακ εκτίμησε πάντως, ότι η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent θα κυμανθεί κατά μέσο όρο μεταξύ των 50 και των 60 δολαρίων ανά βαρέλι το 2017.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ακόμη, ότι η χώρα μπορεί να αναπτύξει την εξερεύνηση και την παραγωγή πετρελαίου στην Αρκτική, αν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές αυξηθούν.
Όπως είπε, στην Αρκτική υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα υδρογονανθράκων με δισεκατομμύρια τόνους πετρελαίου και δεκάδες τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις του υπουργείου Φυσικών Πόρων της Ρωσίας, η συνολική αξία των ενεργειακών πόρων στην περιοχή της υπό ρωσική κυριαρχία περιοχή της Αρκτικής υπερβαίνει τα  30 τρισ. δολάρια.
Μάλιστα, οι ειδικοί προβλέπουν, ότι στο μέλλον η ρωσική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου θα επικεντρωθεί κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές της Αρκτικής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης