Αναλύσεις

Reuters: "Ο Trump άναψε το πράσινο φως για τον Keystone XL, αλλά τα εμπόδια καραδοκούν"

Reuters:
Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία χρειάζεται να κερδίσει χρηματοδότηση, να αποκτήσει τοπικές άδειες, και να αποκρούσει οικολογικές ενστασεις και πιθανές νομικές προκλήσεις για τον αγωγό που θα κατασκευαστεί
Μπορεί η διοίκηση των ΗΠΑ υπό τον Πρόεδρο Donald Trump να ενέκρινε τον αγωγό Keystone XL της TransCanada Corp την Παρασκευή, ωστόσο όπως σημειώνει το Reuters σε ανάλυσή του, στην πορεία το έργο θα συναντήσει περαιτέρω εμπόδια και προκλήσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, η έγκριση του Trump, αντιστρέφει την απόφαση από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να απορρίψει το έργο, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να χρειάζεται να κερδίσει χρηματοδότηση, να αποκτήσει τοπικές άδειες, και να αποκρούσει πιθανές νομικές προκλήσεις για τον αγωγό που θα κατασκευαστεί.
Ο Trump ανακοίνωσε την προεδρική άδεια για τον Keystone XL στο Λευκό Οίκο έχοντας κοντά τον Sean McGarvey, πρόεδρο του Κατασκευαστικών Ενώσεων της Βόρειας Αμερικής.
Ο ίδιος είπε ότι το έργο θα μειώσει τις τιμές των καυσίμων των καταναλωτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μειώσει την εξάρτηση των ΗΠΑ από το ξένο πετρέλαιο.
 
Προκλήσεις και εμπόδια

Περιβαλλοντικές ομάδες, ωστόσο έχουν υποσχεθεί να καταπολεμήσουν το έργο.
Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι θα πιέσει τις τράπεζες να παρακρατούν τη χρηματοδότηση του έργου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ άλλοι είπαν ότι θα πολεμήσουν τον αγωγό στα δικαστήρια.
Δεδομένου ότι ο Ομπάμα είχε απορρίψει τον αγωγό με βάση την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ανατέθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις αρχές του 2014, οι αντίπαλοι του έργου πιθανότατα θα υποστηρίξουν στο δικαστήριο ότι Trump δεν μπορεί να αντιστρέψει την απόφαση χωρίς να προβεί σε νέα αξιολόγηση.
Εξάλλου, ο Fred Jauss, συνεργάτης στο διεθνές δικηγορικό γραφείο Dorsey & Whitney δήλωσε ότι «πρέπει να ληφθεί υπόψιν ενα ολόκληρο πλέγμα από ομοσπονδιακές, πολιτειακές και τοπικές άδειες που πρέπει να ληφθούν πριν από την έναρξη των κατασκευών».
«Άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, όπως κρατικές ρυθμιστικές επιτροπές, μπορεί να έχουν απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται από τον Keystone πριν από την κατασκευή του.»
«Επιπλέον, η TransCanada μπορεί ακόμα να φτάσει να ασχολείται δυνητικά με εκατοντάδες γαιοκτήμονες που επηρεάζονται στη διαδρομή του αγωγού. Υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά για την TransCanada» σημείωσε ο ίδιος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης