Ευρώπη

Novatek: Με την ολοκλήρωση του έργου Yamal LNG θα καταστεί κυρίαρχος παίκτης αερίου στη Ρωσία

Novatek: Με την ολοκλήρωση του έργου Yamal LNG θα καταστεί κυρίαρχος παίκτης αερίου στη Ρωσία
Η ρωσική Novatek, η οποία έχει 50,1% των μετοχών στο έργο Yamal LNG, με την ολοκλήρωση του έργου, θα καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας
Μια νέα φάση στην ανάπτυξη της ρωσικής βιομηχανίας φυσικού αερίου θα ξεκινήσει, όταν θα ξεκινήσει το έργο Yamal LNG το 2017, σύμφωνα με το Oxford Institute for Energy Studies (OIES).
Η ρωσική Novatek, η οποία έχει 50,1% των μετοχών στο έργο Yamal LNG, θα καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας.
Εάν τα περαιτέρω σχέδια επέκτασης της ωριμάσουν, θα οριστεί πρωταθλητής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας.
Το OIES σημειώνει ότι αυτή η στροφή φαίνεται να υποστηρίζεται από τη ρωσική κυβέρνηση, και είναι πιθανό ότι μόλις η Novatek αποδείξει ότι μπορεί να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο Yamal LNG, το Κρεμλίνο θα στηρίξει περαιτέρω έργα.
Το ινστιτούτο ανέφερε ότι η ημερομηνία για την πρώτη λειτουργία θα πρέπει να υλοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Η Novatek κατέχει το 50,1% στο έργο Yamal LNG, ενώ η Total και η CNPC της Κίνας κάθε μία κατέχουν μερίδιο 20%, ενώ η κινεζική Silk Road Ταμείο έχει μερίδιο 9,9%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης