Διεθνή

National Interest: Αυτά είναι τα μηνύματα Trump για την καγκελάριο Merkel

National Interest: Αυτά είναι τα μηνύματα Trump για την καγκελάριο Merkel
Οπως τονίζει το "National Interest", o Trump μιλά για μια πολιτική δίκαια για το εμπόριο
"Ολα ήσυχα από το αμερικανο-γερμανικό μέτωπο" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του "National Interest", στο οποίο αναλύονται οι συσχετισμοί από την πρώτη συνάντηση Merkel-Trump, και στο οποίο τονίζεται ότι προς το παρόν, η Angela Merkel διατηρεί ανέκφραστη έκφραση, όταν πρόκειται για τη διοίκηση Trump.
Οπως τονίζεται χαρακτηριστικά, "η συνάντηση και η κοινή συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή μεταξύ των δύο ηγετών αποδείχθηκε μάλλον άστοχη.
Η συνάντηση δεν ήταν πραγματικά για την ουσία αλλά για την ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο ηγετών.
Η προσοχή επικεντρώθηκε στην γλώσσα του σώματος, στην αδυναμία του Trump να σφίξει το χέρι για δεύτερη φορά, και ούτω καθεξής.
Συνεπής με τη φιλοδοξία της σύγχρονης Γερμανίας να θεωρηθεί ως μια οικονομική και όχι στρατιωτική δύναμη, η Merkel είχε μαζί της ένα σωρό στελέχη επιχειρήσεων από εταιρείες όπως η BMW.
Το μήνυμα προς τον Trump ήταν ότι δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξαρτώνται από τις γερμανικές επιχειρήσεις.
Οι Γερμανοί δε, έχουν όντως ωφεληθεί από τη χαμηλή τιμή του ευρώ, η οποία καταστέλλει το κόστος των εξαγωγών τους.
Η συνάντηση αυτή ήταν περισσότερο για "atmospherics" από οτιδήποτε άλλο.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung κατάλαβε το πνεύμα της συνάντησης τους, χαρακτηρίζοντάς την «πρώτα μουδιασμένη, μετά διαλλακτική."
Ο Trump ασχολήθηκε, εξάλλου, με γενικότητες, δηλώνοντας ότι "επιδιώκουμε ιδανικά μια ειρηνική λύση" στην Ουκρανία.
Μίλησε για τη σημασία του ΝΑΤΟ και, επίσης, επανέλαβε την απαίτησή του για τους συμμάχους της Αμερικής να πληρώνουν το μερίδιο τους για κοινή άμυνα.
Δήλωσε επίσης, «δεν πιστεύω σε μια απομονωτική πολιτική, αλλά πιστεύω ότι μια πολιτική για το εμπόριο θα πρέπει να είναι μια δίκαιη πολιτική», όπως είπε απεθυνόμενος στη γερμανίδα καγκελάριο.
"Είμαι ένας ελεύθερος έμπορος, αλλά είμαι επίσης ένας δίκαιος έμπορος» είπε ο Trump με νόημα".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης