Διεθνή

Tillerson: "Θα εργασθούμε από κοινού με την Κίνα για το θέμα των πυρηνικών όπλων της Β.Κορέας"

Tillerson:
"H ένταση στην κορεατική χερσόνησο είναι πολύ αυξημένη και τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα επικίνδυνο επίπεδο", επισήμανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μετά  τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Huang Yi
Οι ΗΠΑ θα εργασθούν από κοινού με την Κίνα στην προσπάθεια να κάμψουν την πολιτική του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, ο οποίος βρίσκεται στο Πεκίνο.
«Θα εργασθούμε από κοινού για να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε την Πιονγκγιάνγκ να αλλάξει θέση και να απομακρυνθεί από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων», είπε χαρακτηριστικά ο Tillerson έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Κινέζο ομόλογό του Huang Yi.
«Συμφωνούμε πως η ένταση στην κορεατική χερσόνησο είναι πολύ αυξημένη και πως τα πράγματα έχουν φθάσει σε ένα επικίνδυνο επίπεδο», επισήμανε σε άλλο σημείο στις δηλώσεις του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.
Ο Κινέζος ομόλογός του επανέλαβε τη θέση του Πεκίνου, ότι η κρίση στην Κορέα δεν μπορεί να επιλυθεί παρά μόνο μέσω διαλόγου. «Μπορούμε να επιλέξουμε είτε να αφήσουμε την κατάσταση να επιδεινωθεί μέχρι να φθάσει σε σύγκρουση ή να επιστρέψουμε στον ορθό δρόμο των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Huang Yi.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης