Ενέργεια

Κύπρος: Η Alfa Mediterranean Enterprises προχωρά στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας

Κύπρος: Η Alfa Mediterranean Enterprises προχωρά στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με επιστολή προς την εταιρεία Alfa Mediterranean Enterprises Ltd, αποδέχεται τα συμπεράσματα της τεχνολογικής επιβεβαίωσης από τη γερμανική εταιρεία Fichtner
Στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και διάθεσή της απευθείας στους καταναλωτές από την Alfa Mediterranean Enterprises Ltd "σπάζοντας το μονοπώλιο της ΑΗΚ" αναφέρεται σήμερα ο Κυπριακός Τύπος.
Οπως σημειώνει ο "Φιλελεύθερος", οι στόχοι που τέθηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για απεξάρτηση από τον άνθρακα μέσω της αποτελεσματικής ενσωμάτωσης των ΑΠΕ και της διεσπαρμένης παραγωγής, καθώς και της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών όπως είναι οι νέες μέθοδοι αποθήκευσης ενέργειας, στην Κύπρο υλοποιούνται μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία που προχωρεί στην παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και διάθεσή της απευθείας στους καταναλωτές.
Ειδικότερα, τονίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με επιστολή προς την εταιρεία Alfa Mediterranean Enterprises Ltd, ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου EOS CY-CSP- Green Energy Project Cyprus, έχει αποδεχτεί τα συμπεράσματα της τεχνολογικής επιβεβαίωσης από τη γερμανική εταιρεία Fichtner.
Για πρώτη φορά έχει προχωρήσει στην επιβεβαίωση-πρόκριση ότι ένα τέτοιο έργο δεν χρειάζεται συγκεκριμένη ταρίφα από κυβερνητικό οργανισμό, αφού η βιωσιμότητα του έργου θα στηρίζεται στις διμερείς συμφωνίες τις οποίες η εταιρεία Alfa Mediterranean Enterprises Ltd θα συνάψει κατευθείαν με τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και με ιδιώτες.
Σε δηλώσεις του στον "Φιλελεύθερο", ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Mediterranean Enterprises Ltd, Νεόφυτος Ιωάννου Παναρέτης, τόνισε ότι τους επόμενους μήνες θα υλοποιηθούν διμερή συμβόλαια, από τα οποία το όφελος θα μετακυλήσει κατευθείαν στους καταναλωτές, ομολογώντας ότι η ζήτηση για φθηνότερη και καθαρή πράσινη ενέργεια είναι μεγάλη.
"Τα οφέλη θα είναι τεράστια", είπε, "αφού η τεχνολογία μας διαθέτει το πλεονέκτημα να προσαρμόζεται στο προφίλ της κάθε επιχείρησης".
 «Η ΑΗΚ λόγω του τρόπου παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, της ευρωπαϊκής ρύθμισης για το εμπόριο των ρύπων καθώς επίσης και του τρόπου λειτουργίας με το υψηλού κόστους εργατικό δυναμικό, δεν θα μπορέσει να συναγωνιστεί την τεχνολογία μας», συμπλήρωσε ο ίδιος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης