Ενέργεια

Oman LNG και Botas υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για το υγροποιημένο φυσικό αέριο

Oman LNG και Botas υπέγραψαν 10ετή συμφωνία για το υγροποιημένο φυσικό αέριο
Αυτή την εβδομάδα επίσης, η Oman LNG υπέγραψε ακόμα ένα  10ετές SPA για 1,6 εκατ. τόνους ετησίως LNG με τη Shell, ενώ υπέγραψε επίσης 10ετές SPA για 0,8 εκατ. τόνους ετησίως LNG με την ιαπωνική Jera
Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός του Ομάν, Oman LNG, υπέγραψε 10ετή συμφωνία πώλησης και αγοράς (SPA) με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου και LNG της Τουρκίας Botas.

Σύμφωνα με τη συμφωνία πώλησης και αγοράς την οποία μας μεταφέρει το LNG Prime, η Oman LNG θα προμηθεύει την Botas με 1 εκατομμύριο μετρικούς τόνους του κασυίμου ετησίως.

Στην ίδια ανακοίνωση, η Oman LNG δήλωσε ότι η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από το 2025.

Ο αραβικός παραγωγός, υπενθυμίζεται, πως τον Ιανουάριο του 2023 είχε υπογράψει δεσμευτικό συμφωνητικό με την Botas για την προμήθεια 1 εκατ. τόνων LNG ετησίως.

Σε δεύτερο χρόνο, η Botas και η Oman LNG μετέτρεψαν το εν λόγω term sheet σε SPA.

Συμφωνίες με Shell και Jera

Αυτή την εβδομάδα επίσης, η Oman LNG υπέγραψε ακόμα ένα  10ετές SPA για 1,6 εκατ. τόνους ετησίως LNG με τη Shell, ενώ υπέγραψε επίσης 10ετές SPA για 0,8 εκατ. τόνους ετησίως LNG με την ιαπωνική Jera.

Επιπροσθέτως, η Oman LNG και ο γερμανικός εισαγωγέας φυσικού αερίου Securing Energy for Europe (SEFE) οριστικοποίησαν πρόσφατα την προαναγγελθείσα συμφωνία τους για 0,4 εκατ. τόνους ετησίως υγροποιημένου φυσικού αερίου μεταξύ 2026 και 2029.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Oman LNG λειτουργεί τρεις γραμμές στο Qalhat με δυναμικότητα 10,4 εκατ. τόνων ετησίως, προμηθεύοντας αέριο από το συγκρότημα κοιτασμάτων φυσικού αερίου του κεντρικού Ομάν.

Λόγω της αποσυμφόρησης, το συγκρότημα της εταιρείας έχει πλέον παραγωγική ικανότητα περίπου 11,4 εκατ. τόνων ετησίως.

Η Oman LNG, στην οποία η κυβέρνηση του Ομάν είναι μέτοχος κατέχοντας το 51%, ήταν αρκετά δραστήρια πέρυσι, υπογράφοντας συμφωνίες συμμετοχής με διεθνείς εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Shell και TotalEnergies.

Οι συμφωνίες αυτές ήρθαν μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης εκστρατείας μάρκετινγκ της Oman LNG με στόχο την ανανέωση όλων των συμβολαίων της μετά το 2024.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης