Η τεχνολογία BESS μπορεί να μειώσει 80% το κόστος περικοπής των αιολικών

Η τεχνολογία BESS μπορεί να μειώσει 80% το κόστος περικοπής των αιολικών

Το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κόσμο στα υπεράκτια

Η τεχνολογία του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) θα μπορούσε να μειώσει το κόστος της πτώσης της παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο έως και 80%, αφού δαπανήθηκαν πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι, δήλωσε ένας κατασκευαστής.

Σύμφωνα με ανάλυση από τον κατασκευαστή και χειριστή της BESS Field, η πυροδότηση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής φυσικού αερίου στην Αγγλία και την Ουαλία και η απενεργοποίηση των αιολικών πάρκων στη Σκωτία κόστισε στους λογαριασμούς 920 εκατομμύρια £ (1,17 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το 2023.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της Field, η περικοπή των λογαριασμών θα μπορούσε να φτάσει περίπου στο 80% εάν οι υπάρχουσες τεχνολογίες όπως η αποθήκευση μπαταριών χρησιμοποιούνται πιο αποτελεσματικά στο τρέχον δίκτυο.

Η αύξηση του αριθμού των υπηρεσιών intertrip που μπορεί να αγοράσει ο Διαχειριστής του Εθνικού Ενεργειακού Συστήματος και η χρήση ενισχυτικών μπαταριών δικτύου θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η τελευταία τεχνολογία έχει ήδη αναπτυχθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη και την Αυστραλία.

 

Το Β6 φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη

Η Field ανέφερε ότι το όριο B6 (ένα σημείο πρόσφυσης μεταξύ των συνόρων της Σκωτίας και της Αγγλία)ς, προκάλεσε το μεγαλύτερο κόστος περικοπής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το όριο B6 διερευνήθηκε σε μια προηγούμενη ανάρτηση ιστολογίου στο Current±, στην οποία ο Matthew Boulton (Διευθυντής ηλιακής ενέργειας, αποθήκευσης και ιδιωτικών καλωδίων στην EDF Renewables UK), υποστήριξε ομοίως ότι η αποθήκευση μπαταρίας θα μπορούσε να βοηθήσει στον μετριασμό του κόστους περικοπής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης