Διεθνή

H BP διαπραγματεύεται την πώληση πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων στη Βόρεια Θάλασσα

H BP διαπραγματεύεται την πώληση πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων στη Βόρεια Θάλασσα
Η BP προσπαθεί να εξασφαλίσει τα κατάλληλα κεφάλαια, για να καταφέρει να πληρώσει τις ζημίες ύψους 50 δισ. δολαρίων από την διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010.
Σε συζητήσεις με την Ineos AG για την πώληση των πετρελαϊκών της εγκαταστάσεων Forties στη Βόρεια Θάλασσα βρίσκεται ο Βρετανικός κολοσσός BP.
Οι εν λόγω πλατφόρμες εξόρυξης είναι από τις μεγαλύτερες στην περιοχή, με παραγωγή 450.000 βαρέλια «μαύρου χρυσού» ημερησίως, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 40% της συνολικής παραγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Το αντίτιμο για την πώληση των εγκαταστάσεων Forties δεν έχει αποσαφηνιστεί.
Η BP, η τρίτη μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης, προσπαθεί να εξασφαλίσει τα κατάλληλα κεφάλαια, για να καταφέρει να πληρώσει τις ζημίες ύψους 50 δισ. δολαρίων από την διαρροή στον Κόλπο του Μεξικού το 2010, μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές καταστροφές της ιστορίας.
Επίσης, αρνητικά για την εταιρεία, όπως και για το σύνολο του κλάδου, συνέβαλλαν και οι χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο από τα τέλη του 2014, με μία μικρή μόνο ανάκαμψη στα 50 δολάρια το βαρέλι να ανακουφίζει την αγορά μετά τα μέσα του 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης