Ενέργεια

Η BP αναμένει αύξηση της παραγωγής ενέργειας (Reuters)

Η BP αναμένει αύξηση της παραγωγής ενέργειας (Reuters)

Η μεγάλη εταιρεία καυσίμων είναι αισιόδοξη σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου τρίμηνου

Η BP ανακοίνωσε την Τρίτη 9/4 ότι αναμένει το πρώτο τρίμηνο να αυξηθεί (σε σύγκριση με τους προηγούμενους 3 μήνες) η παραγωγή πετρελαίου, φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.


Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο πετρελαίου του Λονδίνου αναμένει επίσης ισχυρά αποτελέσματα στις συναλλαγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, μαζί με ώθηση 100-200 εκατομμυρίων δολαρίων από τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης πετρελαίου.

«Ωστόσο, οι χαμηλότερες πραγματοποιηθείσες τιμές θα σημαίνουν ένα χτύπημα 200 έως 400 εκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα φυσικού αερίου και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα», όπως ανακοίνωσε η BP στην πρώτη προοπτική συναλλαγών της για το 2024.

Για το πετρέλαιο, οι χαμηλότερες πραγματοποιηθείσες τιμές θα σημαίνουν αρνητικές επιπτώσεις μεταξύ 300 και 600 εκατομμυρίων δολαρίων, εν μέρει λόγω των καθυστερήσεων στην τιμή της παραγωγής του στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η BP έχει προγραμματίσει να ανακοινώσει τα αποτελέσματά της στις 7 Μαΐου.

Την περασμένη εβδομάδα, η αντίπαλός της Shell, δήλωσε στην ενημέρωση των συναλλαγών του πρώτου τριμήνου ότι αναμένει σημαντικά χαμηλότερα αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση υγροποιημένου φυσικού αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης