Ενέργεια

BP: Συνομιλίες για την πώληση assets φυσικού αερίου στην Perenco

BP: Συνομιλίες για την πώληση assets φυσικού αερίου στην Perenco

Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου του Τρινιντάντ και Τομπάγκο με παραγωγή λίγο πάνω από 1,3 δισ.κυβικά πόδια την ημέρα, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξάγεται στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ως LNG

 

Η BP πλησιάζει σε συμφωνία για την πώληση ορισμένων από τα περιουσιακά της στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο στην αγγλογαλλική εταιρεία πετρελαίου Perenco, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η BP είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου του Τρινιντάντ και Τομπάγκο με παραγωγή λίγο πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (bcfd), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας εξάγεται στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική ως υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Περίπου το 18% της παραγωγής LNG της BP προήλθε από το νησί της Καραϊβικής το 2022, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της.

Η παραγωγή φυσικού αερίου της BP, ωστόσο, μειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια κατά σχεδόν 1 bcfd από πάνω από 2,2 bcfd και βρίσκεται σε συνομιλίες με το Τρινιντάντ και Τομπάγκο και τη Βενεζουέλα για την ανάπτυξη ενός κοινού υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Καραϊβική.
Η πετρελαϊκή εταιρεία συζητά με την Perenco την αποεπένδυση των κοιτασμάτων Amherstia, Cashima και Immortelle. Τα μπλοκ παράγουν για περισσότερα από 20 χρόνια και το 2004 είχαν συνδυασμένη παραγωγή κοντά στα 2 bcfd, αλλά έχει μειωθεί σημαντικά και τώρα παράγει κάτι λιγότερο από 200 εκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα (mmcfd).

Η Perenco δραστηριοποιείται στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ευρώπη με συνολική καθαρή παγκόσμια παραγωγή 420.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd), σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, με 10.000 boepd να παράγονται από το περιουσιακό της στοιχείο Teak Samman Poui στο Τρινιδάδ.
Η BP δραστηριοποιείται κυρίως έξω από τη λεκάνη Columbus στο Τρινιντάντ, όπου έχει ανακαλύψει πάνω από 20 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αερίου και περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η λεκάνη του Κολόμβου συνορεύει με τα ύδατα της Βενεζουέλας και ο Πρόεδρος του Τρινιδάδ της BP είπε στο Reuters τον Ιανουάριο ότι το μέλλον της στο νησί βρίσκεται στην σχετικά ανεξερεύνητη επαρχία βαθέων υδάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης