Ενέργεια

Η Ουγγαρία θα βοηθήσει με ενεργειακά έργα 140 εκατ. ευρώ στη σερβική περιοχή της Βοσνίας

Η Ουγγαρία θα βοηθήσει με ενεργειακά έργα 140 εκατ. ευρώ στη σερβική περιοχή της Βοσνίας

Τα έργα περιλαμβάνουν πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευή αιολικών και ηλιακών πάρκων

 

Η ουγγρική κυβέρνηση συμφώνησε την Παρασκευή να βοηθήσει στη χρηματοδότηση έργων υποδομής και ενέργειας ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ στην αυτόνομη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, ανακοίνωση  η κυβέρνηση της περιοχής.

Τα έργα που συμφωνήθηκαν από τον Πρωθυπουργό της Σερβικής Δημοκρατίας Ράντοβαν Βίσκοβιτς και τον υπουργό Οικονομίας της Ουγγαρίας Μάρτον Νάγκι περιλαμβάνουν πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων και κατασκευή αιολικών και ηλιακών πάρκων, ανέφερε η ανακοίνωση.

 Δύο από τα έργα ξεκίνησαν από τη γερμανική κυβέρνηση, αλλά τα σταμάτησε  πέρυσι, μαζί με άλλα δύο ενεργειακά έργα, αναφέροντας ως λόγο τους αποσχιστικούς στόχους του εθνικιστή προέδρου της περιοχής Μίλοραντ Ντόντικ.

Οι ουγγρικές εταιρείες Veolia, MVM και Alteo θα συμμετάσχουν στην υλοποίηση των έργων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την Παρασκευή, οι δύο κυβερνήσεις διοργάνωσαν οικονομικό φόρουμ στην de facto πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας, Μπάνια Λούκα, με δεκάδες εταιρείες να παρευρίσκονται και να παρουσιάζουν επενδυτικά σχέδια.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, τον οποίο ο Ντόντικ απένειμε το υψηλότερο μετάλλιο της Σερβικής Δημοκρατίας, είπε ότι πιστεύει ότι η περιοχή της Βοσνίας θα μπορούσε να έχει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον, στην οποία η Ουγγαρία ήθελε να λάβει μέρος.

Ο Όρμπαν επέκρινε αυτό που ονόμασε «εξωτερική ανάμειξη» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βοσνίας, δεσμευόμενος να βοηθήσει τη χώρα στην πορεία της προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης