Ενέργεια

Δυναμική είσοδος της κινεζικής Hyperstrong στις αγορές αποθήκευσης Ευρώπης και ΗΠΑ

Δυναμική είσοδος της κινεζικής Hyperstrong στις αγορές αποθήκευσης Ευρώπης και ΗΠΑ
Η κινεζική εταιρεία σημείωσε τεράστια άνοδο ιδιαίτερα την περίοδο 2019-2022
Η Hyperstrong, ο μεγαλύτερος «παίκτης» στα έργα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) στην Κίνα, έχοντας γίνει ένας από τους κορυφαίους παρόχους παγκοσμίως, στοχεύει τώρα να ανοιχτεί και στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Energy Storage, η εταιρεία, Beijing HyperStrong Technology (γνωστότερη απλώς ως Hyperstrong), η οποία σημείωσε τεράστια άνοδο ιδιαίτερα την περίοδο 2019-2022, έφτασε στο σημείο τώρα να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων BESS στην Κίνα, αλλά και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους στον κόσμο με βάση την S&P Global.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι μόνο, η εταιρεία ανέπτυξε 10 GWh στην Κίνα και φέτος αναμένει να αναπτύξει άλλα 20 GWh.

Γραφεία σε ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία

Η Hyperstrong έχει πλέον ανοίξει γραφεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, τη Φρανκφούρτη στη Γερμανία και την Αυστραλία, στοχεύοντας τώρα να κάνει χρυσές δουλειές στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ τα γραφεία της στη Σιγκαπούρη συντονίζουν γενικότερα τις δραστηριότητες σε όλες τις υπόλοιπες χώρες.

Η Hyperstrong αγοράζει κυψέλες μπαταριών και τις ενσωματώνει σε μια σειρά έργα BESS, ενώ κατασκευάζει και η ίδια τα δικά της εξαρτήματα, όπως δοχεία, μετατροπείς και πλατφόρμες συστήματος διαχείρισης ενέργειας (EMS).

Η λύση ΒESS τελευταίας γενιάς

Η λύση BESS τελευταίας γενιάς της εταιρείας είναι ουσιαστικά ένα μπλοκ συνεχούς ρεύματος 5 MWh με διάρκεια ζωής έως και 4 ώρες, με την Hyperstrong να ισχυρίζεται ότι έχει ήδη δεχθεί παραγγελίες από αρκετές χώρες για συστήματα των 10 GWh.

Μια πηγή προσκείμενη στην εταιρεία δήλωσε στο Energy Storage ότι το άνοιγμα της Hyperstrong στην αγορά των ΗΠΑ θα είναι «προσεκτικό» εφόσον ο κινεζικός κολοσσός γνωρίζει ότι η αμερικανική αγορά εμπιστεύεται εδώ και καιρό κάποιους πολύ συγκεκριμένους εγχώριους παρόχους με τεχνογνωσία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού BESS, γεγονός που καθιστά την κοινοπραξία αναγκαιότητα αν θέλει να επεκταθεί στην αμερικανική ήπειρο.

Μια τέτοια κοινοπραξία, εισάγοντας την τεχνογνωσία της Hyperstrong στον τομέα της μηχανικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΗΠΑ, θα μπορούσε να δώσει σημαντικές λύσεις στον έλεγχο του κόστους και στην ενίσχυση της αγοράς συνολικά.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Clean Energy Associates δήλωσε στο Energy Storage κατά την διάρκεια εκδήλωσης ότι, λαμβάνοντας υπόψη το ενδεχόμενο χώρες όπως οι ΗΠΑ να περιορίσουν περαιτέρω τις εισαγωγές από την Κίνα στο μέλλον, «... οι όποιες σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν πριν συμβεί αυτό είναι πολύ σημαντικές».

Η Hyperstrong ήταν ο βασικός χορηγός και διοργανωτής της συνόδου κορυφής για την αποθήκευση ενέργειας (ESS) USA 2024 της Solar Media τον περασμένο μήνα.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια πηγή δήλωσε στο Energy Storage ότι οι αγοραστές BESS στην Κίνα εστιάζουν πολύ περισσότερο στην τιμή, ενώ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη οι αγοραστές δίνουν μεγαλύτερη έμφαση σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής αυτών των έργων, στην υποβάθμιση της μπαταρίας και διάφορα άλλα στοιχεία, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι τα τελευταία χρόνια οξύνεται ο ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά αποθήκευσης ενέργειας της Κίνας ανάμεσα στις διάφορες εταιρείες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης