Ενέργεια

Cenergy Holdings: Νέα τιμή-στόχος στα 11 ευρώ δίνει η Euroxx

Cenergy Holdings: Νέα τιμή-στόχος στα 11 ευρώ δίνει η Euroxx
Η Cenergy είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς καλωδίων για υπεράκτιες διασυνδέσεις αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη
Nέα, αναβαθμισμένη τιμή-στόχο δίνει για τη Cenergy Holdings η χρηματιστηριακή Euroxx, δίνοντας παράλληλα για τη μετοχή σύσταση overweight.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα τιμή-στόχος είναι στα 11 ευρώ, δηλαδή μεγαλύτερη από τα 8 ευρώ που έδινε για την εισηγμένη η χρηματιστηριακή στην προηγούμενη ανάλυσή της.

Ειδικότερα, η Euroxx προβλέπει ότι οι πολλαπλασιαστές EV/EBITDA 7,3x το 2024 με βάση την εκτίμηση, discount περίπου 25% έναντι ομοειδών εταιρειών είναι πολύ ελκυστικοί ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που θα ακολουθήσουν με εξασφαλισμένο ανεκτέλεστο υπόλοιπο 3 δισ. ευρώ.

Η ανάλυση γράφει: «Αναβαθμίσαμε ουσιαστικά τις εκτιμήσεις μας για την Cenergy Holdings μετά τη δημοσίευση των σταθερών μεγεθών για το 4ο τρίμηνο του 2023 και τις αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Η εταιρεία οδεύει τώρα για ένα προσαρμοσμένο EBITDA για το 2024 από 230 εκατ. ευρώ έως 250 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής αύξησης του βιβλίου παραγγελιών».

240405123745_cnr.jpg

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε τον όμιλο στο μακροπρόθεσμο παιχνίδι του τομέα της πράσινης ενέργειας και στο θέμα της μετάβασης, με ελκυστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλή απόδοση ιδίων κεφαλαίων και ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα για την εκτέλεση έργων κατά τα επόμενα χρόνια», προσθέτει η Euroxx, η οποία αποτιμά τη μετοχή με τη μέθοδο DCF (με συντελεστή βαρύτητας 80%) και σχετική αποτίμηση (στάθμιση 20%) και βλέπουμε ένα ελκυστικό δυναμικό ανόδου της τάξης του 53%.

Να σημειωθεί τέλος, ότι η Cenergy είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες διασυνδέσεις αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας και είναι επίσης παγκόσμιος κατασκευαστής χαλυβδοσωλήνων τόσο για χερσαία όσο και για υπεράκτια ενεργειακά έργα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης