Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Το ΣτΕ δικαίωσε τον Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές - Η ΑΔΑΕ πρέπει να τον ενημερώσει

Το ΣτΕ δικαίωσε τον Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές - Η ΑΔΑΕ πρέπει να τον ενημερώσει

Για γελοιοποίηση των συκοφαντών κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  - Τη Δευτέρα (8/4) το πρωί θα πάει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για να ενημερωθεί για τους λόγους που παρακολουθήθηκε

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε ότι ο πρόεδρος της  Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστος Ράμμος, οφείλει να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη (Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ  και πρώην ευρωβουλευτής) για  το υλικό που είχε συγκεντρωθεί, μετά την επιβολή σε βάρος του, του μέτρου άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του.

Η προσφυγή του κου Ανδρουλάκη με την οποία ζητούσε να του γνωστοποιηθούν, η εισαγγελική διάταξη και ο πλήρης φάκελος με το συγκεντρωμένο υλικό, έγινε εν μέρει δεκτή από την Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Στη σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι η διάταξη για την απαγόρευση ενημέρωσης του προσώπου που παρακολουθείται για λόγους εθνικής ασφαλείας αποτελεί «υπέρμετρο περιορισμό του απαραβίαστου της επικοινωνίας, που δεν δικαιολογείται στο πλαίσιο της λειτουργίας του κράτους δικαίου, και, συνεπώς, αντίκειται στα άρθρα 19 παρ. 1 του Συντάγματος, 5 παρ. 1 και 15 παρ. 1 της οδηγίας 2002/58, 7, 8 και 11 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 8 της ΕΣΔΑ και είναι ανίσχυρη.»

Με αυτό το σκεπτικό, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η άρνηση ενημέρωσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ δεν είναι νόμιμη.

Την ακύρωσε εν μέρει και διέταξε η υπόθεση να αναπεμφθεί στην Α.Δ.Α.Ε. για νέα και νόμιμη κρίση.


Ανδρουλάκης:
Oι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της Ολομέλειας, χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική και προσωπικής δικαίωσης μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις υποκλοπές.

Χαρακτηριστικά είπε ότι είναι «ημέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών του της ΝΔ που μου έλεγαν γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί, από τον κ. Γεραπετρίτη. Δεν πήγα γιατί δεν είχα να κρύψω κάτι. Ο νόμος του κ. Τσιάρα που απαγόρευε την ενημέρωση των θυμάτων υποκλοπών, είναι αντισυνταγματικός».

Απευθύνθηκε όμως και στον Στέφανο Κασσελάκη (Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ) λέγοντας ότι «είχε το θράσος να πει ότι είμαι εκβιαζόμενος. Εγώ έκανα ότι έπρεπε να κάνω ως δημοκράτης και σεβόμενος το Κράτος Δικαίου».

Ο κ. Ανδρουλάκης, προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα (8/4) το πρωί, μετά από αυτή την απόφαση θα πάει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για να ενημερωθεί για τους λόγους που παρακολουθήθηκε.

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση επανέλαβε «θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα, είτε πρόκειται για τις υποκλοπές, είτε για mail – gate είτε για τα Τέμπη. Ο λαός διψά για διαφάνεια και δημοκρατία. Θέλει όλοι να είναι ισότιμοι στο νόμο και όχι κάποιους να είναι στο απυρόβλητο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης