Αναβαθμίζεται η Ελλάδα στην ενεργειακή μετάβαση - Η Energiequelle άνοιξε γραφείο στην Αθήνα

Αναβαθμίζεται η Ελλάδα στην ενεργειακή μετάβαση - Η Energiequelle άνοιξε γραφείο στην Αθήνα

Η 6η χώρα στην οποία η γερμανική εταιρεία ΑΠΕ διαθέτει υποκαταστήματα - Ο Πολύδωρος Παγώνης (country manager) ηγείται της σχετικής προσπάθειας  σύμφωνα με το reNews.biz

Η Energiequelle η οποία συγκαταλέγεται στις 10 μεγαλύτερες εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στη Γερμανία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και εισέρχεται στην ελληνική αγορά του εν λόγω κλάδου.

 

Η εταιρεία με έδρα τη Γερμανία δραστηριοποιείται στη χώρα μας αρκετά χρόνια και τώρα αποφάσισε να ιδρύσει ένα ελληνικό υποκατάστημα.

Ο Πολύδωρος Παγώνης διορίστηκε country manager την 1η Νοεμβρίου 2023 και συνέβαλε καθοριστικά στην προώθηση των προετοιμασιών για το άνοιγμα του χώρου τους τελευταίους μήνες, δημιουργώντας ένα πολύτιμο τοπικό δίκτυο.

Έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα των ΑΠΕ και στην ελληνική αγορά: «Είμαι χαρούμενος που μπορώ να υποστηρίξω τη διεθνή ανάπτυξη της Energiequelle μπαίνοντας στην ελληνική αγορά.

Η χώρα προσφέρει πολύ καλές συνθήκες για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη στο μέλλον», είπε ο Παγώνης.


Προσφέρεται για επενδύσεις ΑΠΕ η Ελλάδα

Μετά την κρίση πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα είναι πλέον μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η χώρα έχει θέσει ως στόχο τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα έως το 2028, μειώνοντας τις συνολικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 55% έως το 2030 και επιτυγχάνοντας καθαρό μηδέν έως το 2050. Η χώρα έχει ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς αυτό.

Μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Πολωνία και τη Νότια Αφρική, η Ελλάδα είναι η 6η χώρα στην οποία η Energiequelle εκπροσωπείται με υποκαταστήματα.

Ο Gregor Weber (Αντιπρόεδρος του project management) δήλωσε: «Έχουμε αναλύσει και εξετάζει συνεχώς τις δυνατότητες τα τελευταία χρόνια και έχουμε εισέλθει σε 3 ακόμη αγορές χωρών από το 2020, προκειμένου να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διεθνείς δραστηριότητές μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε να σημειώσουμε τις πρώτες μας επιτυχίες σε έργα στις νέες χώρες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης