Υδρογόνο: Eπιστρέφουν οι προσδοκίες για τη Plug Power

Υδρογόνο: Eπιστρέφουν οι προσδοκίες για τη  Plug Power

Η αμερικάνικη εταιρεία συστημάτων κυψελών υδρογόνου θα μπορούσε να ωφεληθεί εάν τα κέντρα δεδομένων αρχίσουν να χρησιμοποιούν ενέργεια από το αμέταλλο χημικό στοιχείο

Η πτωτική πορεία της μετοχής της Plug Power (αμερικάνικη εταιρεία που ασχολείται με την ανάπτυξη συστημάτων κυψελών υδρογόνου) θα μπορέσει να λάβει τέλος και να ξαναπάρει την ανιούσα τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία ακόμα στέκεται…

Σύμφωνα με το investorplace.com, υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της απλής επιβίωσης και της πραγματικής ευημερίας.

Μπορεί η Plug Power να γεφυρώσει πραγματικά αυτό το χάσμα; Όλα είναι δυνατά στη Wall Street, επομένως οι «ταύροι» της αγοράς υδρογόνου με ανεκτικούς κινδύνους μπορούν να δώσουν στην αμερικάνικη εταιρεία μια ευκαιρία και να κερδίσουν μερικές μετοχές φθηνά.
Θα μπορούσε να αποκομίσει όφελος σε περίπτωση που τα κέντρα δεδομένων αρχίσουν να χρησιμοποιούν ενέργεια από το υδρογόνο.

Η εξάρτηση της μετοχής της Plug από την περίοδο της πανδημίας

Λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας Covid-19 το 2020, η μετοχή της Plug Power διαπραγματεύτηκε για $3 και άλλαξε. Ανέβηκε στα 68 $ στις αρχές του 2021, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στα 3 $ και αλλάζει.

Σίγουρα, δεν είναι απλή σύμπτωση ότι η άνοδος και η πτώση της μετοχής της PLUG παραλληλίστηκε με τη μετά Covid-19 εποχή, δηλ. της πολιτικής εύκολου χρήματος που ακολουθήθηκε από σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Στην πορεία, η Plug Power εξέδωσε μια προειδοποίηση «συνεχιζόμενης ανησυχίας», αλλά στη συνέχεια διαβεβαίωσε σύντομα ότι τα ζητήματα «συνεχιζόμενης ανησυχίας» επιλύθηκαν.

Παρά αυτή τη διαβεβαίωση, η μετοχή της Plug Power δεν ανέκαμψε ποτέ και εξακολουθεί να είναι μειωμένη από έτος σε έτος.

Αυτό αποτελεί μια ευκαιρία για θαρραλέους αντιπάλους. Απλώς, η Plug Power στην πραγματικότητα δεν έχει πια ζητήματα «συνεχούς ανησυχίας», αλλά η αγορά εξακολουθεί να έχει προβλήματα εμπιστοσύνης.

Επίσης, η Plug Power φέρεται να οριστικοποιεί ένα δάνειο 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Μια έγχυση κεφαλαίου αυτού του μεγέθους θα μπορούσε επιτέλους να βάλει τέλος στις ανησυχίες της αγοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης