Ενέργεια

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

EIA: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

Τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 451,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Μαρτίου

 

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποστάγματος μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, καθώς η δραστηριότητα διύλισης επιβραδύνθηκε στην κορυφαία χώρα παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

Τα αποθέματα αργού ενισχύθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 3,2 εκατομμύρια βαρέλια στα 451,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 29 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 1,5 εκατομμυρίων βαρελιών.

Τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν κατά 4,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα στα 227,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 800.000 βαρελιών.
Τα διυλιστήρια των ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αρκετές μεγάλες διακοπές λειτουργίας φέτος, με ορισμένες να προκαλούνται από απρογραμμάτιστα ηλεκτρικά προβλήματα, πυρκαγιές και χειμερινές καιρικές συνθήκες και άλλες που είχαν προγραμματιστεί για συντήρηση.

Οι ροές αργού διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 35.000 βαρέλια την ημέρα την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ποσοστά χρήσης των διυλιστηρίων υποχώρησαν 0,1% την εβδομάδα στο 88,6%.
Αυτά αναμένεται να αυξηθούν καθώς τα διυλιστήρια ολοκληρώνουν τη συντήρηση και προετοιμάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες περισσότερων οδηγών που βγαίνουν στους δρόμους από τα τέλη Μαΐου.
«Θα το εξετάσουμε πιθανώς κατά 94-95% μέχρι να φτάσει η καλοκαιρινή περίοδος οδήγησης», δήλωσε ο Tim Evans, ανεξάρτητος ενεργειακός αναλυτής, αναφερόμενος στα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου.

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν το πετρέλαιο ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης επίσης μειώθηκε καθώς η διύλιση κατρακύλησε και ο θερμότερος ανοιξιάτικος καιρός έφτασε σε μέρη της χώρας, με πτώση περίπου 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών την εβδομάδα στα 116,1 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για περίπου 600.000- πτώση βαρελιού, έδειξαν τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου σημείωσαν κέρδη αμέσως μετά την έκθεση, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent να διαπραγματεύονται στα 89,77 δολάρια το βαρέλι έως τις 10:38 π.μ. ET (1437 GMT). Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του WTI αυξήθηκαν στα 85,92 δολάρια το βαρέλι. Τόσο τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent όσο και του WTI είχαν κερδίσει πάνω από 1 δολάριο το βαρέλι πριν από τα στοιχεία της EIA.
Οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 75.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης