Ενέργεια

Πτώση των πωλήσεων της Tesla για πρώτη φορά από το 2020

Πτώση των πωλήσεων της Tesla για πρώτη φορά από το 2020

Η απόφαση της αμερικάνικης βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειώσει τις τιμές έφερε αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με το oilprice.com

Μειώθηκαν οι πωλήσεις της Tesla (κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών) το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, δείχνοντας ότι οι μειώσεις τιμών δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν έναν ολοένα και πιο έντονο ανταγωνισμό στο αγορά EV.


Η ιστοσελίδα oilprice.com, υποστηρίζει ότι πρόκειται για την πρώτη ετήσια πτώση από την έναρξη της πανδημίας το 2020.
Η μεγάλη αμερικάνικη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε στις 2/4/2024 ότι είχε παράξει πάνω από 433.000 οχήματα και παρέδωσε περίπου 387.000 οχήματα
, αποδίδοντας τις χαμηλότερες παραδόσεις «στην πρώιμη φάση της ράμπας παραγωγής του ενημερωμένου Model 3 στο εργοστάσιό της στο Fremont και στις διακοπές λειτουργίας του εργοστασίου που οφείλονται σε εκτροπές αποστολής που προκαλούνται από το Red, θαλάσσια σύγκρουση και εμπρηστική επίθεση στο Gigafactory του Βερολίνου.

Η Tesla διέκοψε την παραγωγή EV στο εργοστάσιό της Giga στο Βερολίνο (το μεγαλύτερο στην Ευρώπη), για 2 εβδομάδες στα τέλη Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων καθώς οι επιθέσεις της Ερυθράς Θάλασσας στις ταλαιπωρημένες αλυσίδες εφοδιασμού της ναυτιλίας.

 

Πτώση μετοχής της Tesla

Οι χαμηλότερες (από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι από 410.000 αναλυτές) παραδόσεις, οδήγησαν τη μετοχή της Tesla να πέσει κατά 5% την Τρίτη 2/4. Μέχρι στιγμής φέτος, οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά 33%, με τον κατασκευαστή EV να είναι η δεύτερη με τη χειρότερη απόδοση στον δείκτη S&P 500, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Wall Street Journal.

Η πτώση των πωλήσεων θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ασθενέστερης συνολικής ζήτησης για EV και ένα σημάδι ότι η Tesla αντιμετωπίζει τώρα πιο έντονο ανταγωνισμό τόσο από τους Κινέζους κατασκευαστές EV όσο και από τις παλαιές αυτοκινητοβιομηχανίες στη Δύση.


Δεν της βγήκε η μείωση των τιμών

Η Tesla έριξε τις τιμές των EV Model Y και Model 3 σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Κίνα για να ανταγωνιστεί οχήματα χαμηλού κόστους από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD.

Αλλά ακόμη και η μείωση της τιμής δεν ήταν αρκετή για να αυξήσει τις παραδόσεις της Tesla το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Ενώ περιμέναμε ένα κακό πρώτο τρίμηνο, αυτή ήταν μια ανεξέλεγκτη καταστροφή που είναι δύσκολο να εξηγηθεί», έγραψε ο αναλυτής της Wedbush Securities, Dan Ives, ο οποίος εξακολουθεί να είναι ανοδικός για την Tesla μακροπρόθεσμα, σε σημείωμα που μεταδόθηκε από το CNN.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης