Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός στην Ταϊβάν: 4 νεκροί, πάνω από 700 οι τραυματίες (Βίντεο)

Σεισμός στην Ταϊβάν: 4 νεκροί, πάνω από 700 οι τραυματίες (Βίντεο)

Ο ισχυρότερος σεισμός που έπληξε την ασιατική χώρα τα τελευταία 25 χρόνια - Πάνω από 20 άνθρωποι παγιδευμένοι 

Μεγαλύτερος των 7 Ρίχτερ ήταν ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ορεινή, αραιοκατοικημένη ανατολική κομητεία Χουαλιέν, όπου ήταν το επίκεντρο, με περισσότερους από 711 τραυματίες σύμφωνα με νέο απολογισμό.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει, περισσότερα από τα μισά στο Χουαλιέν, με περίπου 77 ανθρώπους να έχουν παγιδευτεί και οι εργασίες διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, εδικά στην κομητεία Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τομείς της πρωτεύουσας Ταϊπέι όταν σημειώθηκε, στις 07:58 (τοπική ώρα· 02:58 ώρα Ελλάδας) σε βάθος 15,5 χλμ., σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

Σύμφωνα με την Taipower (εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος), τουλάχιστον 87.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.

 

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας, μικρά κύματα τσουνάμι (όχι μεγαλύτερα από μερικές δεκάδες εκατοστά), παρατηρήθηκαν στον νότιο νομό Οκινάουα.

Οι Αρχές υποβάθμισαν τον κίνδυνο για τσουνάμι 3 και πλέον μέτρων και ήραν τη διαταγή εκκένωσης παράκτιων περιοχών.

Παράλληλα, η ιαπωνική σεισμολογική υπηρεσία αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τον σεισμό, κάνοντας λόγο για δόνηση 7,7 βαθμών (από 7,5).

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων επίσης εξέδωσε επίσης έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι, καλώντας κατοίκους παραθαλάσσιων περιοχών να σπεύσουν σε τοποθεσίες με μεγαλύτερο υψόμετρο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ως τη Σαγκάη της Κίνας, καθώς και (πολύ περισσότερο) σε περιοχές της νότιας Κίνας. Το Πεκίνο, εκφράζοντας την ανησυχία του, προσφέρθηκε να στείλει βοήθεια στην Ταϊπέι.

Δεκάδες μετασεισμοί έγιναν αισθητοί στην Ταϊπέι (τουλάχιστον 25), οι 5 περίπου 5 βαθμών, την πρώτη ώρα μετά τον κύριο σεισμό. Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση στη νήσο «εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», κατά την εκτίμηση του διευθυντή του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, του Γου Τσιεν-φου.

Δείτε Live την πόλη της Ταϊβάν μετά τον σεισμό των 7,2 ρίχτερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης