ΗΠΑ: 12 νέα φωτοβολταϊκά έργα 764 MW στην Βιρτζίνια για σχεδόν 200.000 σπίτια

ΗΠΑ: 12 νέα φωτοβολταϊκά έργα 764 MW στην Βιρτζίνια για σχεδόν 200.000 σπίτια

Η Dominion Energy έλαβε τη σχετική έγκριση για 4 περιοχές - Οικονομικά οφέλη άνω των 570 εκατ. δολ.

Η Επιτροπή Εταιρικής Πολιτικής της Βιρτζίνια ενέκρινε περισσότερα από 12 νέα ηλιακά έργα από την Dominion Energy, που αντιπροσωπεύουν 764 MW νέας ισχύος.


Τα έργα θα παράγουν αρκετή ενέργεια για να τροφοδοτήσουν σχεδόν 200.000 σπίτια σε μέγιστη απόδοση και περιλαμβάνουν 4 ηλιακά έργα συνολικής ισχύος 329
MW που θα ανήκουν ή θα αποκτηθούν από την Dominion Energy Virginia.

Η κατασκευή θα υποστηρίξει περισσότερες από 1600 θέσεις εργασίας και θα αποφέρει πάνω από 570 εκατομμύρια δολάρια σε οικονομικά οφέλη σε ολόκληρη την Πολιτεία.

 

Αυτές οι τοποθεσίες είναι η 57MW Beldale Solar στην κομητεία Powhatan, η 95MW Blue Ridge Solar στην κομητεία Pittsylvania, η 127MW Bookers Mill Solar στην κομητεία Richmond και η 50MW Michaux Solar στις κομητείες Henry και Pittsylvania.

Τα έργα περιλαμβάνουν επίσης 13 συμφωνίες αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPAs) συνολικής ισχύος 435 MW με ανεξάρτητα ιδιόκτητα ηλιακά συστήματα.

«Αυτά τα έργα εκπληρώνουν την υπόσχεσή μας για αξιόπιστη, προσιτή και ολοένα πιο καθαρή ενέργεια για τους πελάτες μας.

Μέσω των επενδύσεών μας σε υπεράκτια αιολική ενέργεια, αποθήκευση μπαταριών και ηλιακή ενέργεια, η Βιρτζίνια συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο στη μετάβασή της στην καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Ed Baine (Πρόεδρος της Dominion Energy Virginia).

Η έγκριση σηματοδοτεί μια σημαντική επέκταση του αυξανόμενου στόλου ηλιακής ενέργειας της Dominion Energy ο οποίος είναι επί του παρόντος ο 2ος μεγαλύτερος στις ΗΠΑ, όπως υποστήριξε ο κατασκευαστής.

Όταν ολοκληρωθούν αυτά τα έργα, η εταιρεία θα ξεπεράσει τα 4,6 GW εγκεκριμένων ηλιακών έργων στη Βιρτζίνια, αρκετά για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια σπίτια σε μέγιστη απόδοση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης