Τελευταία Νέα

ΗΠΑ: Οι κατασκευαστές έργων υδρογόνου ζητούν χαλάρωση των κανόνων του IRA

ΗΠΑ: Οι κατασκευαστές έργων υδρογόνου ζητούν χαλάρωση των κανόνων του IRA

Πιστεύουν ότι τα έργα τους θα είναι βιώσιμα αν εξαιρεθούν από τους προτεινόμενους κανόνες έκπτωσης φόρου

Οι κατασκευαστές έργων υδρογόνου και οι βιομηχανικές ενώσεις αναζητούν διευρυμένες φορολογικές εκπτώσεις βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA), λέγοντας σε ακροάσεις (αυτή την εβδομάδα) ότι οι κανόνες για την καθαρή ενέργεια για την παραγωγή υδρογόνου πρέπει να χαλαρώσουν για να επιτραπεί στη βιομηχανία να απογειωθεί.


Στα τέλη του 2023, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κυκλοφόρησε τις πολυαναμενόμενες προτεινόμενες εκπτώσεις φόρου για την παραγωγή καθαρού υδρογόνου βάσει του IRA, κίνηση που χαιρετίστηκε από περιβαλλοντολόγους αλλά επικρίθηκε από άλλους ως πολύ περιορισμένη και ασαφή. σχετικά με το εάν οι γεννήτριες πυρηνικής ενέργειας θα μπορούσαν να ωφεληθούν.

Οι προτεινόμενοι κανόνες για τις γενναιόδωρες εκπτώσεις φόρου για την παραγωγή υδρογόνου λένε ότι οι γεννήτριες καθαρής ενέργειας που άρχισαν να λειτουργούν εμπορικά μέσα σε 3 χρόνια από τη θέση σε λειτουργία μιας εγκατάστασης υδρογόνου θεωρούνται νέες πηγές καθαρής ενέργειας. Επιπλέον, η καθαρή ενέργεια πρέπει να προέρχεται από την ίδια περιοχή με τον παραγωγό υδρογόνου υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου Οικονομικών και της IRS.

Αυτό περιορίζει το σύνολο της διαθέσιμης χωρητικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την τροφοδοσία έργων υδρογόνου και αφήνει εκτός πυρηνικής ενέργειας από πηγές ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Έτσι, οι κατασκευαστές και οι ενώσεις του κλάδου είπαν στις ακροάσεις ότι ορισμένοι από αυτούς τους κανόνες πρέπει να χαλαρώσουν ώστε τα έργα τους να είναι βιώσιμα, αναφέρει το Reuters.


Η Fortescue (αυστραλιανή εταιρεία που επιδιώκει ένα έργο στις ΗΠΑ), θεωρεί
ότι η λεγόμενη πίστωση φόρου 45 V, ως έχει, δεν θα κάλυπτε το έργο της.

«Αυτή η επένδυση δεν θα πληροί τις προϋποθέσεις για την έκπτωση φόρου, επειδή σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα πλεονάζουσας υδροηλεκτρικής ενέργειας και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fortescue North America, Andrew Vesey, στην ακρόαση, όπως μεταδόθηκε από το Reuters.


Ο βιομηχανικός όμιλος Fuel Cell and Hydrogen Energy Association
, ζητά έργα που ξεκίνησαν πριν οριστικοποιηθεί η καθοδήγηση να εξαιρεθούν από τους προτεινόμενους κανόνες έκπτωσης φόρου.

Τον Δεκέμβριο, σχολιάζοντας την πρόταση, ο Frank Wolak (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου) είπε ότι «το Κογκρέσο σκόπευε η πίστωση φόρου να τονώσει την εγχώρια παραγωγή καθαρού υδρογόνου και να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν ένα διεθνές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, να μην αποτελέσουν ακούσια κερκόπορτα για τη ρύθμιση της χρήσης του ηλεκτρικού δικτύου κοινής ωφέλειας».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να επιτύχουν τους κλιματικούς τους στόχους χωρίς καθαρό υδρογόνο και αυτοί οι προτεινόμενοι κανονισμοί και απαιτήσεις θα εμποδίσουν άσκοπα την εγχώρια βιομηχανία μας, οδηγώντας τις επενδύσεις, την κατασκευή και την τεχνολογία στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο Wolak.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης