Τελευταία Νέα

Συμφωνία για δημιουργία αιολικού κόμβου στην Φινλανδία

Συμφωνία για δημιουργία αιολικού κόμβου στην Φινλανδία

Στοχεύει να μετατρέψει το λιμάνι σε κόμβο για τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων στροβίλου (renews)

Η Euroports και το Port of Hanko υπέγραψαν επιστολή προθέσεων (LoI) για τη δημιουργία ενός αιολικού κόμβου στο φινλανδικό λιμάνι.

 

Το renews.biz θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία τοποθετεί το λιμάνι που βρίσκεται στο Koverhad (νοτιότερο τμήμα της χώρας), ως κεντρικό σημείο στην υπεράκτια αλυσίδα εφοδιασμού αιολικής ενέργειας, αντιμετωπίζοντας το «κρίσιμο ζήτημα» της παροχής άφθονου και αφιερωμένου χώρου.

Το Koverhar Harbour εκτείνεται σε 600 εκτάρια εκ των οποίων τα 90 εκτάρια θα αφιερωθούν σε λιμενικές δραστηριότητες, είναι μοναδικά εξοπλισμένο για τη διευκόλυνση μεγάλων έργων ανεμογεννητριών.

 

Οι βάσεις που θέτει η συνεργασία

Η συνεργασία μεταξύ της Euroports και της Hanko θέτει τις βάσεις για να γίνει το Koverhar κεντρικός κόμβος δικτύου σε ολόκληρη την περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας.

Η πρωτοβουλία κοιτάζει πέρα από τις υλικοτεχνικές προκλήσεις, την καλλιέργεια ενός ολόκληρου πράσινου οικοσυστήματος εντός της σημαντικής έκτασης του πίσω εδάφους.

Η εμπειρία της Euroports ως φορέας εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών που συνδέεται με ένα ισχυρό ιστορικό τόσο στη χερσαία όσο και στην υπεράκτια αιολική βιομηχανία, επιτρέπει στις ομάδες της να χειρίζονται την πλήρη αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς εμπορευμάτων μέσω της θυγατρικής Manuport Logistics.

 

Δηλώσεις επιτελικών στελεχών

Ο Anders Ahlvik (Διευθύνων Σύμβουλος του Port of Hanko) δήλωσε: «Το λιμάνι του Hanko και ειδικά το Koverhar είναι ένα τέλειο λιμάνι για τη συναρμολόγηση και αποθήκευση εξαρτημάτων ανεμογεννητριών».

Ο Petteri Sammalisto (εμπορικός Διευθυντής της Euroports Φινλανδίας) δήλωσε:

«Η Επιστολή Πρόθεσης με το Λιμάνι του Χάνκο μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δημιουργώντας εδώ έναν μοναδικό αιολικό κόμβο, δεν αντιμετωπίζουμε απλώς τις άμεσες ανάγκες του τομέα της αιολικής ενέργειας· καλλιεργούμε ένα βιώσιμο οικοσύστημα που θα εξυπηρετεί την περιοχή της Βαλτικής και πέραν αυτής»,.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης