Ενέργεια

Η Ρωσία επιτέθηκε σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία  

Η Ρωσία επιτέθηκε σε χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία   

Δεν έχει διακοπεί ο ενεργειακός εφοδιασμός λέει η Naftogaz - Στα 28 ευρώ/MWh τα άμεσα συμβόλαια τιυ TTF

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία επιτέθηκε σε υπόγειο χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου στην Ουκρανία, αλλά η ουκρανική κρατική ενεργειακή εταιρεία Naftogaz είπε ότι ο εφοδιασμός δεν είχε διακοπεί, όπως αναφέρεται στο Oilprice.com.

 «Διαθέτουμε επαρκείς εφεδρικές ικανότητες για να μετριάζουμε τυχόν άμεσες επιπτώσεις. Η προμήθεια φυσικού αερίου στους Ουκρανούς καταναλωτές παραμένει ανεπηρέαστη από την επίθεση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Naftogaz, Oleksiy Chernyshov στο Facebook, σύμφωνα με την Kiyv Independent.

 Η επίθεση είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά που στόχευαν ενεργειακές υποδομές και  βύθισαν πολλές πόλεις σε συνεχή διακοπή ρεύματος καθώς οι επιχειρήσεις ηλεκτρισμού έσπευσαν να αποκαταστήσουν την παροχή.

Απώλειες για την  DTEK

 Σύμφωνα με το Reuters, ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας στην Ουκρανία, η DTEK, έχει χάσει το 50% της παραγωγικής της ικανότητας. Οι εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας ανεστάλησαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

 Η είδηση ότι μια τοποθεσία αποθήκευσης φυσικού αερίου έχει γίνει στόχος επίθεσης μπορεί να προκαλέσει ανησυχία στην Ευρώπη αφού η ΕΕ άρχισε να στέλνει επιπλέον φυσικό αέριο σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης της Ουκρανίας μετά την πλήρωση των δικών της. Αυτό ξεκίνησε πέρυσι, με την ουκρανική κρατική ενεργειακή εταιρεία να διαθέτει δυναμικότητα 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Αυτό αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας αποθήκευσης της χώρας.

Πέρυσι, σύμφωνα με την Kiyv Independent, οι ξένοι traders ενέργειας έφτιαξαν περίπου 2,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αυτής της χωρητικότητας και φέτος άρχισαν να γεμίζουν τη χωρητικότητα αποθήκευσης νωρίτερα από το συνηθισμένο,  ανακοινωσε  η Naftogaz αυτόν τον μήνα. Η εταιρεία ελπίζει να δει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα δυναμικότητας να χρησιμοποιείται από τους ευρωπαίους traders ενέργειας φέτος.

 Το μεγαλύτερο μέρος της χωρητικότητας αποθήκευσης φυσικού αερίου της Ουκρανίας βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας, το οποίο απέχει πολύ από την πρώτη γραμμή και δεν έχει γίνει ακόμη στόχος των ρωσικών δυνάμεων. Οι χώροι αποθήκευσης είναι επίσης βαθιά υπόγειοι, όπως εξήγησε ο Chernyshov της Naftogaz, γεγονός που τους καθιστά σχετικά ασφαλείς από επιθέσεις.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης