Ενέργεια

Reuters: Η Sinopec ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα

Reuters: Η Sinopec ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα

Στα 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα εκτιμάται η ετήσια δυναμικότητά του

Η Sinopec (κινέζικη επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με έδρα το Πεκίνο), άρχισε την παραγωγή σε ένα κοίτασμα με εκτιμώμενη ετήσια δυναμικότητα στα 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.


Το κοίτασμα στην επαρχία Σιτσουάν, έχει αποθέματα που υπολογίζονται σε περίπου 100 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, γεγονός που το καθιστά σημαντικό στην εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δήλωση της Sinopec.

«Είναι επίσης το τρίτο κοίτασμα της εταιρείας με αποθέματα άνω των 100 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων», ανέφερε η δήλωση, ανεβάζοντας τα συνολικά αποθέματα της Sinopec στην επαρχία Σιτσουάν κοντά στα 3 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η ετήσια παραγωγή από αυτά είναι περίπου 26 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το κοίτασμα West Sichuan είναι μια συμβατική δεξαμενή, αλλά η επαρχία είναι επίσης το επίκεντρο της ανάπτυξης σχιστολιθικού αερίου.

Παρόλο που η Κίνα εκτιμάται ότι έχει υψηλό όγκο πόρων σχιστολιθικού φυσικού αερίου, ξεπερνώντας ακόμη και αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έκρηξή της στο σχιστολιθικό αέριο δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί λόγω ορισμένων σημαντικών προκλήσεων.

 

Οι δυσκολίες στην ανάπτυξη σε σχέση με τις ΗΠΑ

Σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανάπτυξη πόρων σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Κίνα είναι πολύ πιο δύσκολη λόγω της πιο σύνθετης γεωγραφίας και της έλλειψης επαρκών υποδομών στις απομακρυσμένες ορεινές περιοχές όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους κινεζικούς σχιστολιθικούς πόρους.

 

Η γεώτρηση για σχιστολιθικό αέριο στην Κίνα απαιτεί βαθύτερα πηγάδια, ενώ η ρωγμή είναι επίσης δύσκολη λόγω του ορεινού εδάφους και των γεωλογικών περιορισμών. Ωστόσο, η Sinopec επιδιώκει εξερεύνηση σε σχηματισμούς σχιστόλιθου στο Σιτσουάν και αναφέρει αποτελέσματα.

Η τελευταία ενημέρωση ήρθε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, όταν η κρατική εταιρεία είπε ότι έπληξε πετρέλαιο και φυσικό αέριο σε ένα ερευνητικό πηγάδι στο Σιτσουάν, εκτιμώντας τα πιθανά αποθέματα σε περίπου 100 εκατομμύρια μετρικούς τόνους.

Η επαρχία Σιτσουάν στη νοτιοδυτική Κίνα εκτιμάται ότι κατέχει μεγάλο μέρος των πόρων σχιστολιθικού φυσικού αερίου της Κίνας. Εκεί ήταν που η Sinopec ανακάλυψε το κοίτασμα Qijiang πέρυσι, με αποθέματα που υπολογίζονται σε 146 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης