Ενέργεια

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου – Στα 80,52 δολ. το αργό, στα 85,23 δολ. τo brent

Πτωτικά οι τιμές του πετρελαίου – Στα 80,52 δολ. το αργό, στα 85,23 δολ. τo brent
Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παγκόσμια πετρελαϊκά αποθέματα βρίσκονται σε πτώση
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να κλείσουν αυτή την εβδομάδα σχετικά σταθερές, αφού κέρδισαν περίπου 3% την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ισχυρής ζήτησης και αυξανόμενης ανησυχίας για την προσφορά.
 
Σύμφωνα με το Oil Price, αυτήν την εβδομάδα το ορόσημο ήταν η προοπτική κατάπαυσης του πυρός στη Μέση Ανατολή και η άνοδος του δολαρίου που συνήθως παραπέμπει σε ασθενέστερη ζήτηση, ενώ η απομάκρυνση των κερδών μετά την άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας λειτούργησε επίσης σε μια κατεύθυνση εξασθένισης των τιμών.
 
Την ίδια στιγμή, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα παγκόσμια πετρελαϊκά αποθέματα βρίσκονται σε πτώση, μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, γεγονός που ίσως εντείνει την ανησυχία για την επάρκεια της προσφοράς.

Οι τιμές σήμερα
 
Για σήμερα (22/3), το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,69% στα 80,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί επίσης 0,55% στα 85,23 δολάρια το βαρέλι.
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ζήτησε να σταματήσει η βιασύνη για τη σταδιακή κατάργηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αντικαθιστώντας το με επαρκείς επενδύσεις.
 
Από πλευράς του, ο διευθύνων σύμβουλος της Vitol, Russell Hardy, δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει αναβάλει την πρόβλεψή της για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου υπό το πρίσμα της επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης