Επικαιρότητα

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 20 υποψήφιοι που θα ανακοινώσει σήμερα επίσημα η ΝΔ

Ευρωεκλογές 2024: Αυτοί είναι οι 20 υποψήφιοι που θα ανακοινώσει σήμερα επίσημα η ΝΔ

Τα περισσότερα ονόματα έχουν ήδη διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα ή έχουν ατύπως ξεκινήσει την προεκλογική τους εκστρατεία

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνονται επισήμως από σήμερα οι πρώτοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, καθώς θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση 20 ονομάτων που θα περιλαμβάνονται στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο.


Ευρωεκλογές 2024: Ποιοι θα είναι ξανά υποψήφιοι με τη ΝΔ

Εκ νέου υποψήφιοι θα είναι οι πέντε νυν ευρωβουλευτές, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μαρία Σπυράκη και Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αφήσει εκτός ψηφοδελτίου τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ενώ εκτός λίστας είναι και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου μετά την υπόθεση με τη διαρροή των emails των ομογενών.


Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Ποιοι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή θα ανακοινωθούν ακόμη

Στο πρώτο κύμα των ανακοινώσεων περιλαμβάνονται, επίσης, ο πρώην υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αντιπεριφερειάρχης Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Σωτήρης Σέρμπος, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο πρώην δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος και η πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία εντάχθηκε πρόσφατα στη ΝΔ.

Τα νέα πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο είναι ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, ο Σπύρος Καρανικόλας, ο πανεπιστημιακός Ναπολέων Μαραβέγιας και ο γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Σακελλάρης. Τις δυνάμεις της στη μάχη για την Ευρωβουλή θα δοκιμάσει η παρουσιάστρια και πρώην βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια, ενώ θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος ήταν υποψήφιος και το 2019, και της δημοσιογράφου Βίκυς Φλέσσα που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις προηγούμενες ευρωεκλογές. Επίσης, θα ανακοινωθούν τα ονόματα υποψηφίων από την αυτοδιοίκηση και την ομογένεια, ενώ δεδηλωμένη πρόθεση του πρωθυπουργού είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ να εκπροσωπείται γεωγραφική όλη η χώρα, καθώς και διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

 

Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο Αυτιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς, αλλά σε δεύτερο χρόνο μαζί με ορισμένα ακόμα «δυνατά» ονόματα, όπως τα χαρακτηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, τα οποία θα εκφράζουν περισσότερο το συντηρητικό κομμάτι της παράταξης.


Άγνωστο τι μέλλει γενέσθαι με τον Μπελέρη

Ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με την υποψηφιότητα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, αφού συνεχίζεται το ντιμπέιτ στο κυβερνητικό επιτελείο για τα θετικά και αρνητικά της υποψηφιότητάς του.

Τις τελευταίες ημέρες κερδίζει έδαφος το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς αυξάνονται οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που συνηγορούν υπέρ της δυναμικής που θα δημιουργήσει κάτι τέτοιο, ειδικά σε ένα πιο δεξιό κοινό που ενδέχεται να απέχει από την κάλπη ή να στραφεί σε κόμματα δεξιότερα της ΝΔ. Το θέμα θα κλείσει σε κάθε περίπτωση την επόμενη εβδομάδα, με τις υπόλοιπες ανακοινώσεις ονομάτων να προσδιορίζονται στο πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, λίγο πριν ή λίγο μετά το Συνέδριο της ΝΔ.

Πηγή: iefimerida.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης