Τελευταία Νέα

Iberdrola και Amazon απορροφούν 159 MW από το 2ο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό στον κόσμο

Iberdrola και Amazon απορροφούν 159 MW από το 2ο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό στον κόσμο

Αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2026 και θα τροφοδοτεί 1,3 εκατ. κατοικίες  

Η Iberdrola και η Amazon υπέγραψαν PPA (συμφωνία απορρόφησης ισχύος) για την απορρόφηση 159 MW από το υπεράκτιο αιολικό πάρκο East Anglia Three (EA3) ισχύος 1400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ισοδυναμεί με 700 GWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

Η Amazon έχει επίσης υπογράψει συμβάσεις συμβάσεων με την Iberdrola για να επιτρέψει έργα στη Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατά τη διάρκεια ζωής αυτών των PPA, η Amazon έχει συσπάσει 54.000 GWh ανανεώσιμης ενέργειας από την Iberdrola.

Το έργο EA3 θα τροφοδοτείται από 95 τουρμπίνες Siemens Gamesa 14,7 MW και θα βρίσκεται 69 χιλιόμετρα από την ακτή του Σάφολκ.

Όταν το αιολικό πάρκο τεθεί σε πλήρη λειτουργία (αναμένεται το 2026), το έργο θα παράγει αρκετή καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει το ισοδύναμο 1,3 εκατομμυρίων βρετανικών κατοικιών και θα είναι το 2ο μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο.

Η νέα συμφωνία ανακοινώθηκε στις εγκαταστάσεις του Haizea Wind Group στο Μπιλμπάο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή 50 μονόπυλων.

Από εκεί, θα αποσταλούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των ανεμογεννητριών του αιολικού πάρκου EA3.

Η χωρητικότητα από την EA3 θα υποστηρίξει τη δέσμευση της Amazon να συνδυάζει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τις δραστηριότητές της με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2025 (5 χρόνια πριν από τον αρχικό στόχο της εταιρείας για το 2030).

Με περισσότερα από 500 έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, η Amazon είναι επίσης ο μεγαλύτερος εταιρικός αγοραστής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον κόσμο από το 2020.

 

Δηλώσεις μεγαλοστελεχών των 2 εταιρειών

Ο Ignacio Galán (Εκτελεστικός Πρόεδρος της Iberdrola), δήλωσε:

«Εταιρείες όπως η Amazon ηγούνται της εταιρικής προσπάθειας για την προώθηση της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εγγυώνται ενεργειακή ασφάλεια, βιωσιμότητα, σταθερότητα τιμών και ανταγωνιστικότητα.

Σήμερα, 2 παγκόσμιοι ηγέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια συμφωνία που θα σημαίνει περισσότερη ενεργειακή ανεξαρτησία, περισσότερες τοπικές θέσεις εργασίας και χαμηλότερες εκπομπές και στις 2 πλευρές του Ατλαντικού.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Amazon στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και των μεγάλων δεδομένων, επιτρέποντας στην επιχείρησή μας να καινοτομεί και να κλιμακώνεται με ταχύτητα».

Η Lindsay McQuade (Διευθύντρια ενέργειας για την EMEA στην Amazon), δήλωσε:

«Η Amazon ενεργοποιεί έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, επειδή η μετάβαση σε πηγές ενέργειας χωρίς άνθρακα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης των εκπομπών άνθρακα και μας βοηθά να εκπληρώσουμε τη δέσμευσή μας για τον μηδενισμό του άνθρακα μέχρι το 2040.

Αυτό είναι καλό για τον πλανήτη και τους πελάτες μας.

Είναι υπέροχο να βλέπουμε την Iberdrola να χρησιμοποιεί το cloud και την τεχνητή νοημοσύνη για να υπερτροφοδοτήσει την επιχείρησή της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να παρέχει την απαραίτητη καθαρή ενέργεια στα δίκτυα σε όλο τον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης