Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2 εκα. βαρέλια στα 445 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν και τα διυλιστήρια συνέχισαν να αυξάνουν τη δραστηριότητα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, υποχωρώντας κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια στα 445 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο κατά 13.000 βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα σημείωσαν πτώση κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια στα 230,8 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την ΕΙΑ. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει πτώση 1,3 εκατομμυρίων βαρελιών.
Στην ακτή του Κόλπου, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,82 εκατομμύρια βαρέλια στα 76,58 εκατομμύρια βαρέλια, το χαμηλότερο επίπεδο σε τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου αύξησαν σε γενικές γραμμές τις απώλειές τους μετά την ανακοίνωση των στοιχείων με το Brent να υποχωρεί 1,45 δολ. ή 1,7%, στα 85,93 δολ. το βαρέλι έως τις 11:19 π.μ.

Παρά την πτώση των αποθεμάτων, οι τιμές του πετρελαίου αύξησαν τις απώλειες εν μέρει λόγω της ασθενέστερης ζήτησης βενζίνης, δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.
«Το ράλι που είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται εν μέρει στη βενζίνη, αλλά αυτά τα βασικά στοιχεία δεν είναι τόσο ισχυρά», δήλωσε ο Yawger.
Η προμήθεια βενζίνης κινητήρων, η οποία αντιπροσωπεύει τη ζήτηση, μειώθηκε κατά 235.000 βαρέλια την ημέρα στα 8,8 εκατομμύρια bpd, για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες που έχει υποχωρήσει κάτω από τα 9 εκατομμύρια bpd.
Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,7 εκατομμύρια bpd σε 4,8 εκατομμύρια bpd, με αποτέλεσμα τις καθαρές εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ να καταγράφουν πτώση κατά 947.000 bpd.
Τα διυλιστήρια άρχισαν να αυξάνουν τη δραστηριότητα τον τελευταίο μήνα, μετά από έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες και τις διακοπές που επηρέασαν τα ποσοστά επεξεργασίας. Οι ροές αργού στα διυλιστήρια αυξήθηκαν κατά 127.000 bpd και τα ποσοστά χρήσης ενισχύθηκαν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα την εβδομάδα στο 87,8% της συνολικής χωρητικότητας.

Τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκε κατά 624.000 βαρέλια στα 118,5 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 87.000, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης