Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,5% για τον S&P και 0,3% για τον Nasdaq

320 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

Άνοδος στη Wall Street την Τρίτη καθώς η Federal Reserve ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίαση πολιτικής της. Οι traders παρακολουθούσαν επίσης τη Nvidia μετά τις βασικές ανακοινώσεις του τεχνολογικού γίγαντα.


Ο Dow Jones κέρδισε 320,33 μονάδες ή 0,83%, για να κλείσει στις 39.110,76 μονάδες. Ο δείκτης των 30 μετοχών κατέγραψε την καλύτερη μέρα του από τις 22 Φεβρουαρίου.
Ο S&P 500 κέρδισε 0,56% για να κλείσει σε νέο υψηλό στις 5.178,51 μονάδες.
Ο S&P 500 energy sector κέρδισε 1,08% στις 703,95 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,39% και έκλεισε στις 16.166,79.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη. Ωστόσο, μια πρόσφατη πληθώρα ανησυχητικών αναφορών για τον πληθωρισμό έχει ανησυχήσει τους επενδυτές ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να δείξει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για περισσότερο από το αναμενόμενο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν ενισχύοντας τις μετοχές. Το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 4,295%.

Η Nvidia κέρδισε περίπου 1,1% - ανακάμπτοντας από μια προηγούμενη απώλεια - καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα νέα από το πρώτο της συνέδριο GTC. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Jensen Huang αποκάλυψε το τελευταίο τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia, με την ονομασία Blackwell, το οποίο ανέδειξε ως σημαντικά πιο ισχυρό διάδοχο των τσιπ της που τροφοδοτούν πολλές λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.
Η Super Micro Computer, ένας κύριος προμηθευτής για τη δημιουργία διακομιστών AI της Nvidia, έχασε περίπου 9%. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 220% φέτος λόγω του ενθουσιασμού της τεχνητής νοημοσύνης, με αποτέλεσμα η μετοχή να προστεθεί στον S&P 500 τη Δευτέρα. Η πρόσφατη ανοδική πορεία θα μπορούσε να επιβραδύνει την MicroStrategy μεσολαβητής bitcoin που σημείωσε πτώση 5,7%. Η μετοχή έχει υπερδιπλασιαστεί το 2024 καθώς το bitcoin εκτινάχθηκε σε υψηλά ρεκόρ.

«Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης έχει πολύ δρόμο να διανύσει, και ως εκ τούτου όποια πτώση βλέπουμε τώρα σίγουρα δεν φτάνει στο τέλος, αλλά απλώς μια μικρή απορρόφηση των πρόσφατων κερδών», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στην CFRA Research προσθέτοντας ότι οι έμποροι θα μπορούσαν να «αποκομίσουν κέρδη με βάση το γνωστό ως αντίδραση στο άγνωστο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης