Ενέργεια

Η Revoil μπαίνει στην αγορά προμήθειας - Απέκτησε 20ετή άδεια 100 MW

Η Revoil μπαίνει στην αγορά προμήθειας - Απέκτησε 20ετή άδεια 100 MW

Στόχος η λειτουργία 200 MW έργων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία

 

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην αγορά προμήθειας ενέργειας θέλει να εκμεταλλευτεί η REVOIL ακολουθώντας την τάση αγοράς οι εταιρείες πετρελαιοειδών να λειτουργούν ως ενεργειακοί όμιλοι.

Με στόχο τη διαφοροποίηση στις πηγές εσόδων και την πράσινη μετάβαση η εταιρεία που έχει ήδη επεκταθεί στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ επεκτείνεται και στην αγορά προμήθειας, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΕΛΙΝ της Μοτορ Οιλ και της Helleniq Energy.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της ΡΑΑΕΥ η Revoil απέκτησε άδεια Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100 MW και για χρονική διάρκεια 20 ετών και τους επόμενους μήνες αναμένεται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά λιανικής
Στόχος της εταιρείας, σύμφωνα με πληροφορίες είναι με την προσφορά ενός ευρύτερου φάσματος προϊόντων και υπηρεσιών στους πελάτες της να ενισχύσει τα μεγέθη της και να αναπτυχθεί στην αγορά ηλεκτρισμού και πράσινης ενέργειας.

Ανάπτυξη στις ΑΠΕ

Η Revoil έχει παρουσία στις ΑΠΕ και διαθέτει σε λειτουργία 40 MW. Στην τελευταία παρουσίασή της στην Ενωση Θεσμικών είχε ανακοινώσει ότι στοχεύει στη λειτουργία 200 MW έργων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία. Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 130 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 32 εκατ. ευρώ θα είναι από ίδια κεφάλαια.
Το επόμενο διάστημα αναμένει αδειοδοτήσεις σε νέα έργα ΑΠΕ συνολικής ισχύος 170 MW σε Αχαΐα, Θήβα και Αρκαδία.

Η ανάπτυξη στις ΑΠΕ αποτελεί σταθερή στρατηγική επιλογή για την εταιρεία και μέσα στο 2023 πραγματοποίησε τις εξής κινήσεις:
Απέκτησε το 10% των μετοχών της εταιρείας Α/Π ΣΤΕΡΝΑ - Κ.ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ που βρίσκεται σε αδειοδοτική διαδικασία για την απόκτηση άδειας παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό – συμφωνία πλαίσιο για την απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων 5 ΙΚΕ κατόχων 10 κατασκευασμένων φωτοβολταϊκών σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 4,934MW. Επίσης απέκτησε του 30% των μεριδίων της εταιρείας «ΛΙΘΑΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε», η οποία έχει αναλάβει το έργο της ανάπτυξης αιολικού πάρκου 4,2MW και το 50% των μεριδίων της εταιρείας “Αιγαιοηλεκτρική Λάκκας ΕΠΕ” η οποία κατέχει τις σχετικές άδειες για την κατασκευή αιολικού πάρκου 3MW στη Βοιωτία.

Το προφίλ της εταιρείας

Η REVOIL ιδρύθηκε το 1982 με κύρια δραστηριότητα την εμπορία πετρελαιοειδών προϊόντων. Εφαλτήριο αυτής της δραστηριότητας αποτέλεσαν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων, τις οποίες διέθετε η Εταιρεία στη νήσο Χίο.
Έτος σταθμός για την πορεία και την εξέλιξη της Εταιρείας αποτελεί το 1995, χρονιά κατά την οποία η Εταιρεία εξαγοράζεται από τους σημερινούς μετόχους. Σήμερα το 69,40% των μετοχών της εταιρείας ανήκει στους Ευάγγελο, Γεώργιο και Ιωάννη Ρούσσο.
Η Revoil είναι εισηγμένη στο Χ.Α από το 2004 διαθέτει μερίδιο αγοράς 10% στην αγορά πετρελαιοειδών και δίκτυο που αριθμεί 510 πρατήρια.
Το πρώτο εννεάμηνο του 2024 τα έσοδα της Revoil ήταν 602,23 εκατ. ευρώ, με μικτά κέρδη 22,36 εκατ. ευρώ και EBITDA 9,09 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων για το εννεάμηνο του 2023 ήταν 2,24 εκ. ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης