Ενέργεια

Ρωσία: Με πυραυλικά συστήματα η προστασία εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ρωσία: Με πυραυλικά συστήματα η προστασία εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Σχέδια για χρήση συστημάτων προστασίας όπως το Pantsir

 

Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας δήλωσε σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου την Τρίτη ότι υπάρχουν σχέδια για την υπεράσπιση των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου με πυραυλικά συστήματα. «Εργαζόμαστε από κοινού, μεταξύ άλλων με συναδέλφους της Ρωσικής Εθνοφρουράς, για την κάλυψη αντικειμένων, για την εγκατάσταση, κατά συνέπεια, συστημάτων προστασίας όπως το Pantsir», δήλωσε ο Artyom Verkhov, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης της βιομηχανίας φυσικού αερίου του υπουργείου Ενέργειας.

Η Ουκρανία έχει εντείνει τις επιθέσεις στη ρωσική πετρελαϊκή υποδομή από την αρχή του έτους, χτυπώντας πολλά μεγάλα διυλιστήρια πετρελαίου σε μια προσπάθεια να ακρωτηριάσει τον ρωσικό στρατό και να περιορίσει τις προόδους του στρατού της.
Η ρωσική ικανότητα διύλισης πετρελαίου που έκλεισε μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ουκρανίας το πρώτο τρίμηνο ανέρχεται σε περίπου 4,6 εκατομμύρια τόνους (370.500 βαρέλια την ημέρα), ή περίπου στο 7% του συνόλου, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης