Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 0,6% για τον S&P και 0,8% για τον Nasdaq

 

75 μονάδες κέρδισε ο Dow

 

]

Άνοδος στη Wall Street  τη Δευτέρα καθώς η   αγορά προσέβλεπε στο βασικό συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης και περίμενε νέα καθοδήγηση νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

 

Ο Dow Jones κέρδισε 75,66 μονάδες, ή  0,2%, για να διαμορφωθεί στις 38.790,43. 

Ο S&P 500 κέρδισε 32,33 μονάδες, ή 0,63%, για να τερματίσει στις 5.149,42.

Ο S&P 500 energy sector  έκλεισε με άνοδο 0,43% στις 696,43 μονάδες.

Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,82% και έκλεισε στις 16.103,45 μονάδες .

 
Η Nvidia κέρδισε 0,7% την πρώτη ημέρα του συνεδρίου GTC της εταιρείας — όπου ο κατασκευαστής τσιπ αναμένεται να παρουσιάσει τα τελευταία του βήματα στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών τους καθώς ξεκίνησε το συνέδριο, με τον William Stein του Truist να προβλέπει άνοδο 34%. Οι μετοχές είχαν σκαρφαλώσει έως και 4% το πρωί της Δευτέρας.

 Η Alphabet έκλεισε 4,6% υψηλότερα μετά το Bloomberg News να αναφέρει ότι η Apple βρισκόταν σε συζητήσεις με την Google για να συμπεριλάβει το Gemini AI της εταιρείας στα iPhone.

 Αυτές οι κινήσεις έρχονται μετά από δύο εβδομάδες απωλειών λόγω τεχνολογίας τόσο για τον S&P 500 όσο και για τον Nasdaq. Ο Dow Jones έκλεισε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με απώλειες.

 Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία τη συνάντηση πολιτικής της Federal Reserve αυτή την εβδομάδα. Η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς ξεκινά την Τρίτη και ολοκληρώνεται με ανακοίνωση την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το CME FedWatch Tool, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κεφαλαίων της Fed τιμολογούνται επί του παρόντος με πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αναφοράς αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η προσδοκία για περικοπή τον Ιούνιο έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης