Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Sawan (Shell): Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση LNG - Pouyanne (TotalEnergies): «Σφιχτή» η αγορά μέχρι το 2026

Sawan (Shell): Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση LNG - Pouyanne (TotalEnergies): «Σφιχτή» η αγορά μέχρι το 2026

Λόγω της υποχώρησης των τιμών

 

Η παγκόσμια ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) αυξάνεται λόγω της πρόσφατης πτώσης των τιμών, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος  της  Shell, Wael Sawan σε συνέδριο στο Χιούστον.

Η αγορά LNG θα είναι καλά εφοδιασμένη το δεύτερο μισό της δεκαετίας, πρόσθεσε. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ανταγωνίστριας TotalEnergies προειδοποίησε τη Δευτέρα για βραχυπρόθεσμη στενότητα στην αγορά LNG που δεν θα υποχωρήσει μέχρι το 2026.

Το LNG στη ναυτιλία  έχει  δεχθεί  μικρή επίδραση από τις επιθέσεις των ανταρτών Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε ο Sawan.

 

Εξαγορά της Talos Low Carbon Solutions

 

Η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα είναι σφιχτή μέχρι το 2026, δήλωσε τη Δευτέρα ο Patrick Pouyanne , Διευθύνων Σύμβουλος της TotalEnergies, σε συνέδριο στο Χιούστον.

Η TotalEnergies με έδρα τη Γαλλία είναι κορυφαίος εξαγωγέας LNG των ΗΠΑ. Η εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει την παρουσία της στις ΗΠΑ, είπε ο Pouyanne, επισημαίνοντας ένα δύσκολο επενδυτικό περιβάλλον στην Ευρώπη λόγω των ρυθμιστικών περιορισμών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα εξαγοράσει την επιχείρηση δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα Talos Low Carbon Solutions και ότι είχε αποκτήσει ορισμένα μη λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία παραγωγής στο κοίτασμα σχιστόλιθου Eagle Ford στο νότιο Τέξας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης