Ενέργεια

Ιταλία: Η ρυθμιστική αρχή βλέπει απότομη πτώση στις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο

Ιταλία: Η ρυθμιστική αρχή βλέπει απότομη πτώση στις ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας το δεύτερο τρίμηνο
Η ARERA θα ανακοινώσει ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον Απρίλιο-Ιούνιο στο τέλος του μήνα

 

Οι ρυθμιζόμενες τιμές των νοικοκυριών της Ιταλίας για την ηλεκτρική ενέργεια πρόκειται να μειωθούν απότομα το δεύτερο τρίμηνο του έτους, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της αρχής ενέργειας της χώρας ARERA.

Περίπου το ένα τρίτο των ιταλικών νοικοκυριών καλύπτονταν από ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας πέρυσι, αλλά το καθεστώς πρόκειται να καταργηθεί ως επί το πλείστον από τον Ιούλιο.
Οι ελεγχόμενες τιμές θα παραμείνουν για περίπου 4,5 εκατομμύρια ευάλωτους πελάτες, όπως ηλικιωμένοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ άλλοι θα στραφούν σε καθεστώς ελεύθερης αγοράς.

Ο πρόεδρος της ARERA Στέφανο Μπεσεγίνι δήλωσε ότι η πτώση των τιμών του φυσικού αερίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα αντικατοπτρίζεται σε χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος τους επόμενους μήνες.
«Θα δούμε τον αντίκτυπο στην ηλεκτρική ενέργεια τον Μάρτιο και ρεαλιστικά θα είναι σημαντικός», δήλωσε ο Μπεσεγίνι στο περιθώριο συνεδρίου στο Μιλάνο.
Η ARERA πρόκειται να ανακοινώσει τριμηνιαίες ρυθμιζόμενες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τον Απρίλιο-Ιούνιο στο τέλος αυτού του μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης