Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

EIA: Μειώθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 447 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου

 

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενώ υποχώρηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης καθώς η ζήτηση για καύσιμο κινητήρα αυξήθηκε ακόμη και τα διυλιστήρια ενίσχυσαν τη δραστηριότητα μετά από εργασίες συντήρησης και διακοπής, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Μετά από έξι συνεχόμενες εβδομάδες κατασκευής, τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια στα 447 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου, σύμφωνα με την EIA, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο κατά 1,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 5,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 234,1 εκατομμύρια βαρέλια σύμφωνα με την EIA, σχεδόν τριπλάσιες προσδοκίες για άντληση 1,9 εκατομμυρίων βαρελιών. Οι μετοχές στις ακτές του Κόλπου των ΗΠΑ υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2022.
«Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά πετρελαίου παραμένει ανεπαρκής... Τα νούμερα προμήθειας βενζίνης προκαλούν ανησυχία επειδή κατευθυνόμαστε προς την καλοκαιρινή περίοδο οδήγησης», δήλωσε ο Giovanni Staunovo, αναλυτής της UBS.

Η προμήθεια τελικής βενζίνης κινητήρων, που αντιστοιχεί στη ζήτηση, αυξήθηκε κατά 30.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε περισσότερα από 9 εκατομμύρια bpd για πρώτη φορά φέτος.
Οι ροές αργού διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 390.000 bpd και τα ποσοστά χρησιμοποίησης ενισχύθηκαν κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες την εβδομάδα στο 86,8% της συνολικής χωρητικότητας την εβδομάδα.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου διεύρυναν τα κέρδη μετά τα στοιχεία.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 2,6% στα 2,7 $ ανά γαλόνι έως τις 11:18 π.μ. ET (1518 GMT), το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 1,52 δολ. ή 2%, στα 79,09 δολ. το βαρέλι και το Brent σημείωσε άνοδο 1,8% στα 83,44 δολ. το βαρέλι.
Tα αποθέματα αργού στο Cushing της Οκλαχόμα, κόμβος παράδοσης για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης μέσα στην εβδομάδα, διολισθώντας κατά 220.000 βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 241.000 bpd στα 2,3 εκατομμύρια bpd, ενώ μόνο οι εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια bpd στα 5,5 εκατομμύρια bpd, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2023.

Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αποστάγματος τα οποία περιλαμβάνουν το ντίζελ και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 888.000 βαρέλια την εβδομάδα στα 117,9 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 150.000 βαρελιών, έδειξαν τα στοιχεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης